Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation

Coronavirus

For at forebygge smitte med Coronavirus følger vi i Arbejdernes Landsbank Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at undgå håndtryk, kram og anden form for tæt kontakt med vores kunder og leverandører.

3 genveje til andelsboligmarkedet

12. februar 2015
Gå til nyhedsoversigt

Andelsboligmarkedet i de store byer spurter derudaf, og mange steder bliver boligerne solgt, før de overhovedet kommer til salg hos en ejendomsmægler.
Hvad kan man så gøre?

1. Skriv dig på venteliste

I mange private andelsboliger er ventelister, man kan skrive sig på, hvis man er interesseret i en bolig i foreningen. Det kan være et krav, at du kender nogen, der allerede bor i foreningen, som kan skrive dig på listen, men i nogle foreninger findes der ventelister, som alle kan skrive sig på.

Fordelen ved denne tilgang er, at du får forkøbsret til lejligheder til salg. Faktisk bliver mange andelslejligheder solgt, før de overhovedet kommer ud på det ”officielle” marked, dvs. gennem en ejendomsmægler.

Holder du øje med andelslejligheder i et særligt område, så undersøg reglerne omkring ventelister i de forskellige foreninger.

2. Kig på alternative salgssider

På grund af det andelsboom, der i øjeblikket raser i storbyerne, vælger flere at sælge sin andelsbolig selv, uden om en mægler, gennem sider som for eksempel Boliga Selvsalg eller Den Blå Avis. De sociale medier og dit netværk kan også være effektive midler: Mange sælgere har for eksempel grupper, hvor de reklamerer for andelslejligheder til salg.

3. Byt din lejlighed

Hvis du allerede har en andelslejlighed, men trænger til mindre eller mere plads – eller bare luftforandring – så kan det godt betale sig at se på mulighederne for at bytte din lejlighed. Det kan både være til en anden andelslejlighed, men det kan også være til en ejerlejlighed. Du kan på den måde bytte dig gennem boligmarkedet.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening

Viewport