Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasning skudt i gang: F5 har kurs mod højeste rente i næsten 3 år ved en auktion

Rentetilpasning skudt i gang: F5 har kurs mod højeste rente i næsten 3 år ved en auktion

17. november 2021
Gå til nyhedsoversigt

Den første auktionsdag hos Totalkredit er netop afsluttet for boligejere med rentetilpasningslån, som skal have ny rente ved indgangen til 2022. For F5 landede den foreløbige rente på 0,14%. Det betyder, at der er udsigt til den højeste rente ved en auktion hos Totalkredit i næsten 3 år, hvor vi skal tilbage til foråret 2019 for at finde en højere rente. Også F1 har været på auktion i dag, hvor den foreløbige rente, vanen tro fristes man til at sige, landede i negativt terræn på -0,23%. F3 er også på auktion, men starter først på mandag og slutter tirsdag. F1 slutter på fredag, mens F5 slutter på tirsdag i næste uge.

Der er udsigt til den højeste rente på et F5-lån i næsten tre år ved denne auktion, hvor renten tilmed ser ud til at lande med positivt fortegn for anden auktion i træk. Det er dog ikke sådan, at negative renter til de danske boligejere er et afsluttet kapitel, da F1-lånet for 20. gang i streg ser ud til at lande i negativt terræn. Der er godt nok tale om foreløbige resultater, men der skal ske noget helt uventet, hvis renterne skal rykke sig voldsomt i de kommende dage, mens auktionerne står på.

De nye rente betyder dog, at der er udsigt til størst besparelse hos F5-lånerne, hvis det foreløbige resultat holder stik. F5-lånerne har i dag en rente på 0,39% på deres realkreditlån, og kan altså umiddelbart se frem til et nøk ned. Regner vi på det, så betyder det, at ydelsen efter skat på et afdragsfrit F5-lån på 1 mio. kr. falder med ca. 1.900 kr. om året. For boligejere med et F1-lån, som i dag har en rente på -0,16%, er renten stort set uændret, og de kan således glæde sig til endnu et år med en lav månedlig ydelse.

Vi skal efterhånden et stykke tid tilbage for at finde rekordniveauerne for rentetilpasningslånene, som for både F1, F3 og F5 blev sat ved august-auktionen i 2019 hos Totalkredit. På trods af det, så er boligejere med rentetilpasningslån fortsat begunstiget med et meget lavt renteniveau, som der ikke er udsigt til forsvinder lige rundt om hjørnet. Den lempelige pengepolitik hos den europæiske centralbank (ECB) holder nemlig snor i de allerkorteste rentebindinger.