Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
AL MarkedsNyt - Uge 48

AL MarkedsNyt - Uge 48

3. december 2021
Gå til nyhedsoversigt
  • Udsigten og italesættelsen fra Powell om, at hastigheden i den amerikanske centralbanks neddrosling i opkøbene nemt kan skrues op, har øget forventningerne til renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank. Det har fået særligt de korte renter i USA til at stige, og det har selv en delvist skuffende jobrapport i dag ikke ændret en tøddel på.
  • Inflationen i eurozonen steg til 4,9% i november fra 4,1% i oktober. Det er den højeste inflation siden juli 1991. Inflationen i euroområdet brager op, og den tiltagende inflation kan gøre balanceopgaven for ECB og Christine Lagarde svær at kommunikere, som vedholdende holder fast i midlertidigheden omkring inflationen.
  • BNP i Danmark steg med 0,9% i 3. kvartal, hvilket er en mærkbar nedjustering af BNP-indikatoren, som vi fik for to uger siden, som lød på en vækst på 2,0%. Også væksten i 2. kvartal blev nedjusteret til 2,2% mod tidligere 2,8%. Det er klart malurt i bægeret, at væksten i Danmark nedjusteres, men det er fortsat ikke umuligt, at dansk økonomi i år kan præstere den højeste vækst i 27 år. Uanset hvad bliver det et rigtig flot vækstår.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER