Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
AL MarkedsNyt - Uge 24

AL MarkedsNyt - Uge 24

18. juni 2021
Gå til nyhedsoversigt
  • Ugens absolutte klimaks var placeret onsdag aften, hvor den amerikanske centralbank, FED, afsluttede deres to-dages rentemøde. Mødet endte uden ændringer i den aktuelle pengepolitik, men det nye er, at den amerikanske centralbank fremrykker signalet for renteforhøjelser. Det gør de med det såkaldte dot-plot, som viser medlemmernes individuelle forventninger til, hvor den ledende rente er i fremtiden. Med det nye dot-plot er medianforventningen, at renten er hævet to gange ved udgangen af 2023. Tidligere var forventningen, at den første renteforhøjelse ville blive efter 2023.
  • I ugens løb har vi fået tal for lønsummen i Danmark. Den samlede lønsum formåede således at stige og sætte ny rekord i 1. kvartal, som i store perioder var præget af nedlukning samt et mindre fald i den økonomiske aktivitet. Stigningen på de 0,7 procent minder tilmed om tiden uden coronakrise. Siden 2015 og frem til krisen steg lønsummen kvartalsvist med 0,8 procent. Det er yderst positivt for privatforbruget, som kommer til at bære på den helt store rolle for dansk økonomi over de kommende måneder. Høj smitte og nedlukning rammer hårdt, men underliggende har dansk økonomi det godt.
  • Næste uges højdepunkter bliver en stribe af tal for erhvervstilliden med PMI. Ikke mindst for eurozonen bliver tallene interessante, og vi forventer stærke PMI-tal med den igangværende genopretning og opsving. Med danske briller byder den kommende uge byder på en række af spændende nøgletal, hvor vi forventer, at der igen kommer stærke takter fra statistikkerne. Mandag kommer der beskæftigelsestal, tirsdag forbrugertillid og fredag detailsalg. Fredag lander også en frisk optælling af danskernes indestående i banken, som har hobet sig op under krisen.

Læs mere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER