Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
29% flere lånetilbud fra realkreditinstitutterne i maj

29% flere lånetilbud fra realkreditinstitutterne i maj

15. juni 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Finans Danmark viser, at der i maj blev afgivet 27.755 lånetilbud fra realkreditinstitutterne til boligejere og virksomheder. Det er 29% flere lånetilbud end i april. 

Antallet af lånetilbud fra realkreditinstitutterne buldrer frem i maj. De mange lånetilbud kommer som følge af, at renten er gået i vejret, og dermed sender boligejerne på konverteringstogt. Med en konvertering kan boligejere med fastforrentede lån barbere en god bid af deres restgæld, og det ser altså ud til at have været ret så populært blandt boligejerne i maj.

Siden maj sluttede, er renten endda steget endnu mere, så den i dag lyder på 4% på et fastforrentet lån med afdrag. Det vil derfor også præge antallet af lånetilbud i juni, da konverteringen blot er blevet endnu mere fordelagtig for boligejerne. Renten er på ganske kort tid fløjet i vejret, og vi skal ikke længere tilbage end til slutningen af sidste år for at finde en rente på blot 1,5% på det fastforrentede lån, mens renten i starten af 2021 blot lød på 0,5%.

Aktuelt er det især boligejere med 0,5%-, 1%-, 1,5 og 2,0%-lån hvor en opkonvertering vil være værd at overveje, da de kan skære en god luns af restgælden. Hvor det tidligere har drejet sig om at gå ned i rente, så vandrer boligejerne i denne omgang op i rente.