Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
21.516 lånetilbud fra realkreditten i april

21.516 lånetilbud fra realkreditten i april

16. maj 2022
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Finans Danmark viser, at realkreditinstitutterne gav 21.516 lånetilbud til boligejere og virksomheder i april. Det er markant færre end i marts, hvor der blev givet lidt mere end 36.000 lånetilbud.

Antallet af lånetilbud falder til det laveste siden december sidste år. Langt hovedparten af lånetilbuddene i april er dog givet til omlægning af realkreditlån, og det skyldes, at boligejerne igen er hoppet på konverteringstoget i takt med, at renten er braget i vejret. Med manøvren kan boligejere med fastforrentede lån skære af restgælden ved at konvertere deres realkreditlån.

Siden april sluttede, er renten endda steget endnu mere, så den i dag lyder på 3,5% på et fastforrentet lån. Det vil derfor også præge antallet af lånetilbud i maj, da konverteringen blot er blevet endnu mere fordelagtig for boligejerne. Renten er på ganske kort tid fløjet i vejret, og vi skal ikke længere tilbage end til slutningen af sidste år for at finde en rente på blot 1,5% på det fastforrentede lån, mens renten i starten af 2021 blot lød på 0,5%.

Aktuelt er det især boligejere med 0,5%-, 1%- og 1,5%-lån hvor en opkonvertering vil være værd at overveje, da de kan skære en god luns af restgælden. Hvor det tidligere har drejet sig om at gå ned i rente, så vandrer boligejerne i denne omgang op i rente.