Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Regeringen skruer op for deres forventninger til boligmarkedet

Regeringen skruer op for deres forventninger til boligmarkedet

30. august 2021
Gå til nyhedsoversigt

En ny prognose fra regeringen viser, at boligpriserne vil stige med 13,1% i år og 3,8% næste år. Tilbage i maj forventede regeringen boligprisstigninger på 11,2% i 2021 og 3,1% i 2022. Derved er regeringen blevet væsentlig mere optimistiske omkring boligmarkedet siden deres seneste prognose, som altså kom i maj i år.

Omsætter vi regeringens prognose til rede kroner, så betyder prognosen for den almindelige boligejer, at vedkommende samlet set udsigt til, at parcelhuset bliver 360.000 kr. mere værd frem mod 2022. Tallet dækker over, at vi ser på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm., som i 2020 kostede 2.072.000 kr., som så bliver 271.000 kr. dyrere i år og 89.000 kr. dyrere næste år. 

Boligmarkedet er i store dele af 2021 braget frem med både prisrekorder og handelsrekorder. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at regeringen skruer op for deres forventninger til boligmarkedet for 2021 som helhed. Vi hæfter os dog ved, at en stor del af prisstigningen allerede har fundet sted, så regeringens opjustering for boligmarkedet kommer primært på baggrund af noget, som allerede er sket. I deres prognose ligger derfor, at priserne vil stige i et noget mere afdæmpet tempo resten af året. Og det er en konklusion, som vi er meget enige i. Den seneste tid er der da også faldet mere ro på boligmarkedet, hvor både handelsaktivitet og prisstigninger sker i et langsommere tempo. Så regeringens nyeste prognose er så absolut realistisk.

Der ingen tvivl er om, at prisudviklingen har gået for stærkt igennem længere tid. Både vi og regeringen forventer, at prisstigningerne vil fortsætte, men i et noget lavere tempo, som vi også allerede har set de første indikationer på i juli med tal fra Boligsiden. Derudover kan vi også se, at boligudbuddet i de seneste fem måneder har peget op, og det forventer vi vil fortsætte i den kommende tid. Det vil holde snor i prisstigningerne. I tillæg er de 30-årige fastforrentede realkreditlån steget siden årets start til aktuelle 1% på et lån med afdrag og 1,5%, hvis man skal bruge afdragsfrihed, og det vil også medvirke til at lægge lidt låg på prisstigningerne.