Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Flere sommerhuse til salg - udbuddet stiger for 3. måned i træk

Flere sommerhuse til salg - udbuddet stiger for 3. måned i træk

2. juni 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Boligsiden viser, at udbuddet af sommerhuse steg med 5% i maj. Det er tredje måned i træk, at antallet af sommerboliger til salg stiger, og siden februar er sommerhusudbuddet nu steget med mere end 20%. Det kommer på et tørt sted, efter udbuddet er raslet ned det forgangne år. Trods den seneste tids stigning er udbuddet fortsat 33% lavere i forhold til for et år siden.

Sommerhusmarkedet har været brandvarmt under coronakrisen, hvor det kort og godt er blevet en hel del mere populært at eje sit eget sommerhus. Handelsaktiviteten er eksploderet, priserne er banket i vejret, og udbuddet er styrtet ned. Men den seneste tid er udbuddet igen begyndt at vende næsen opad. Det kan være med til at give lidt luft til sommerhusmarkedet, som har løbet en hæsblæsende sprint gennem det seneste år. Og der er i den grad behov for lidt luft.

Gennem det seneste år er der handlet næsten 18.500 sommerhuse, hvilket er en stigning i handelsaktiviteten på næsten 70% sammenlignet med det foregående år. Samtidig ligger priserne i dag 24% højere end for et år siden. Der er ingen tvivl om, at det er blevet en del sværere at være sommerhuskøber på bare et år med mærkbart højere priser og færre huse at vælge mellem. Derfor er det også kærkomment, at udbuddet endelig peger lidt op igen. Vi forventer, at stigningen i sommerhuspriserne igen falder mere til ro.

Retter vi blikket mod huse og lejligheder, så lå udbuddet stort set fladt i maj. For huse faldt udbuddet med 1,2%, mens lejlighedsudbuddet steg 0,5%. Efter 11 lange måneder med udbudsfald, så har vi gennem de seneste måneder set, at faldet først og fremmest er bremset op. Vi forventer herfra, at udbuddet igen kommer til at stige på både hus- og lejlighedsmarkedet over den kommende tid, men vi har endnu til gode for alvor at se det. Et højere udbud vil lette presset på boligmarkedet, hvor prisstigningerne har været for høje gennem det seneste år. Udover et højere udbud vil de højere renter samt det generelt højere prisniveau, hvor færre har mulighed for at være med, lægge en dæmper på prisudviklingen.