Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Det lave antal tvangsauktioner fortsætter – 126 i juni

Det lave antal tvangsauktioner fortsætter – 126 i juni

6. juli 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev bekendtgjort 126 tvangsauktioner i juni, når der tages højde for sæsonudsving. Det betyder, at det ultralave antal tvangsauktioner fortsætter, og hvor der i juni er 4 færre end i maj.

Med juni måneds tal for antallet af tvangsauktioner, kan vi gøre status over det første halve år af 2021. I årets første seks måneder har der været 726 tvangsauktioner, hvilket giver et gennemsnit på ca. 120 om måneden. Det er et pænt nøk ned i forhold til sidste år, som bød på 175 i gennemsnit om måneden. Ser vi i forhold til 2015-2019, hvor der i gennemsnit var i omegnen af 225 tvangsauktioner om måneden, så er det endnu lavere i årets første seks måneder.

Antallet af tvangsauktioner ligger aktuelt på det laveste niveau i 14 år, hvor vi altså skal tilbage til 2006 og 2007 for at finde et lavere niveau for antallet af tvangsauktioner. For at finde årsagen til det, skal vi rette øjnene mod boligmarkedet, hvor let omsættelighed og stigende priser gør det lettere at sælge sin bolig i fri handel, hvis der skulle opstå problemer med terminen. I tillæg er betalingsevnen blandt boligejerne den højeste siden 2008.

Skuer vi ud i fremtiden, så forventer vi, at det lave antal tvangsauktioner, som har præget det seneste år, fortsætter. Der vil stadig være gang i boligmarkedet, selvom farten aftager, hvor restancerne (som er første tegn på betalingsproblemer blandt boligejerne) samtidig er meget lave, og det vil tilsammen holde tvangsauktionerne i kort snor.