Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Antallet af boliger til salg stiger for fjerde måned i træk

Antallet af boliger til salg stiger for fjerde måned i træk

9. juli 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at boligudbuddet steg med 1.542 boliger i juni, og peger dermed op for fjerde måned i træk. I juni steg udbuddet af huse med 693, for lejligheder steg det med 494 og for sommerhuse med 355. Boligudbuddet peger altså op for alle tre boligtyper i juni.

Det er kærkomment, at boligudbuddet fortsætter den opadgående tendens, og der derfor ser ud til at være sat en prop i boligudbuddet for nu. Selvom boligudbuddet er stigende, så det stadig langt under samme tid sidste år, hvor der i alt var 43.304 boliger til salg svarende til 22,3% flere.

Boligudbuddet har for fjerde måned i træk pil op, og i juni er pilen kraftigere end i de foregående måneder. Det stigende antal boliger, som kommer til salg, er gode nyheder på et boligmarked, der har været på overarbejde i lang tid. Vi forventer, at boligudbuddet vil fortsætte med at stige i den kommende tid, og det vil være med til at dæmpe de kraftige prisstigninger samtidig med, at også handelsaktiviteten ser ud til at gå ned i hastighed.

Retter vi blikket mod udbudspriserne, så stiger de for både huse, lejligheder og sommerhuse. I juni steg prisen på udbudte huse med 1,31%, mens udbudspriserne for sommerhuse steg med 1,21%. For lejligheder var stigningen næsten ikke eksisterende med blot 0,16%. Det betyder, at udbudspriserne i dag er 11,12% højere for huse, 11,56% for lejligheder og 22,13% for sommerhuse end på samme tid sidste år.