Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Realkreditinstitutterne gav 25.924 lånetilbud i juni – 63% flere end måneden før

Realkreditinstitutterne gav 25.924 lånetilbud i juni – 63% flere end måneden før

10. juli 2020
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at boligejere og virksomheder modtog 25.924 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i juni. Det er 63 pct. flere end i maj, som bød på 15.910 lånetilbud.

Lånetilbuddene er et potpourri af diverse typer af låneomlægninger og bolighandler, og det er netop bolighandler som trækker en fremgang i øjeblikket, hvor juni bød på heftig handelsaktivitet. Pilen peger dog også op på konverteringerne, da vi samtidig begynder at nærme os opsigelsesfristen ved udgangen af juli, og det smitter også af på antallet af lånetilbud.

Trods stigningen er niveauet for antallet af lånetilbud dog stadig relativt lavt. Det kommer ikke som nogen større overraskelse, eftersom det særligt er låneomlægninger, som kan give de kraftigste stigninger i lånetilbuddene, og mange har allerede konverteret deres lån.

På trods af en mindre kursstigning i juni, hvor 1 pct. lånet er gået fra kurs 98 til en spids over 99, så er der nemlig lagt en naturlig dæmper på konverteringsaktiviteten. Det skyldes kort og godt, at portionen af boligejere med realkreditlån på 2 pct. eller derover, som er dem med de bedste omlægningsmuligheder, ganske enkelt er blevet meget mindre siden sidste år.

Ser vi fremad, forventer vi, at antallet af lånetilbud i den kommende tid vil fortsætte det mere afdæmpede niveau. Der er kort og godt ikke er lagt i kakkelovnen til voldsom konverteringsaktivitet med det nuværende renteniveau. Det seneste rentefald betyder dog, at vi ikke kan udelukke, at 0,5 pct. lånet for alvor kan komme tilbage. Og er der noget, der for alvor kan sparke gang i antallet af lånetilbud, så er det nye udsving i renten, som genåbner konverteringsmulighederne.

Lige nu ligger 0,5 pct. lånet omkring kurs 95,8, men vi har tidligere set tingene gå rigtig stærkt. Kommer 0,5 pct. lånet blot et par kurspoint op, så vil det naturligvis skubbe til konverteringsaktiviteten, hvor vi så i højere grad vil begynde at tale om betydelige konverteringsbølger igen.