Markant stigning i lånetilbud fra realkreditinstitutterne

Opkonverteringer trækker antallet af lånetilbud op.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Boligejerne er blevet en kvart million rigere i 2021

Morgenfriske tal fra Finans Danmark viser, at boligejere og virksomheder modtog 28.086 lånetilbud i februar. Det er ca. 6.200 flere end i januar. Det er anden måned i streg, at antallet af lånetilbud peger opad, og samtidig det højeste niveau for lånetilbuddene i 13 måneder.

Den markante rentestigning som har præget starten på 2022 har sendt op­kon­ver­te­rin­ger tilbage på spillepladen, og det er med til at trække antallet af lånetilbud op i februar. I tillæg har de seneste måneder også budt på pæn aktivitet på boligmarkedet, og når bo­lig­fi­nan­si­e­rin­gen skal i hus, så kaster det også et lånetilbud af sig.

Renten på et fastforrentet 30-årigt lån er siden februar steget yderligere og lyder aktuelt på 3%. Vi skal ikke længere tilbage end til december, hvor renten var 1,5%. Det åbner op for muligheder for at konvertere op i rente, som visse boligejere kan benytte sig af til at skære i deres restgæld.

Vi ser, at lånetilbuddene fortsat vil holde et pænt niveau, hvor det særligt vil trukket af boligejere, som vil konvertere op i rente, hvortil kommer et stadigt flot niveau for bolighandlerne.

Relaterede artikler