Huspriserne steg i oktober

Meget peger dog på en blød landing for boligmarkedet.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Lånetilbud i realkreditinstitutterne holdes oppe af bolighandler

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at priserne på huse steg i oktober, mens lejlighederne faldt. For huse udgør stigningen beskedne 0,3%, mens faldet for lejligheder lyder på 1,2%. Ser vi over det seneste år, så betyder oktober måneds tal, at huse er steget med 8,9%, mens lejligheder er steget med 9,7%.

Efter en hæsblæsende tid på boligmarkedet er dagens tal endnu en i rækken, som peger på en blød landing. Pris­stig­nin­ger­ne er gradvist gået ned i tempo, hvor især starten af 2021 bød på raketfart på boligmarkedet. Der er dog fortsat tale om prisfremgang på boligmarkedet – bare i en langsommere udgave – og det er positive tegn.

Retter vi blikket mod han­del­sak­ti­vi­te­ten, så viser tallene fra Danmarks Statistik, at der blev handlet 4.543 huse og 1.580 lejligheder i oktober. Tidligere i morges fik vi handelstal fra Boligsiden, som fuldender 2021, og her kan vi se, at 2021 står tilbage som et historisk rekordår.

Vi forventer, at det mere stabile tempo fortsætter på boligmarkedet i år og ser, at priserne for 2022 som helhed vil stige med 3% på huse, 2% på lejligheder og han­del­sak­ti­vi­te­ten vil ligne tiden inden corona. Flere har ganske enkelt fået indfriet drømmen om en ny bolig mens de store prisstigninger gør at færre kan og vil være med. I tillæg er renterne steget, hvor vi i øjeblikket står og vakler mellem 1,5% og 2% i rente på et 30-årigt fastforrentet lån, mens renten for præcis et år siden hed 0,5%.

Relaterede artikler