Flot aktivitet på boligmarkedet i januar

Boligmarkedet har pæn fart på første etape af 2022, og mange danskere har fået indfriet boligdrømmen i januar.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Højeste antal lånetilbud fra realkreditten i 12 måneder

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev handlet 5.835 huse og lejligheder i januar. Det er en stigning på næsten 500 boliger set i forhold til december.

Han­del­sak­ti­vi­te­ten er samtidig den næsthøjeste for en januar siden 2006, hvor statistikken går tilbage til. Det er kun januar sidste år, som bød på et højere antal handler. Opdelt på boligtype så blev der handlet 4.125 huse og 1.710 lejligheder i januar. 

Boligmarkedet har pæn fart på første etape af 2022, og mange danskere har fået indfriet boligdrømmen i januar. Der er dog ikke tale om sidste forårs spurt, hvor boligmarkedet kørte afsted i et hæsblæsende tempo, og det er i den grad positivt, at farten er sat ned, og har indfundet sig på et mere roligt leje.

Retter vi blikket mod pris­ud­vik­lin­gen, så peger de opad i januar. Det betyder, at priserne på huse er steget med 12,3% i forhold til samme måned sidste år, mens lejligheder er steget med 6,0% i samme periode.

Ser vi på barometret for resten af 2022, er der dog udsigt til en mere foranderlig tid på boligmarkedet. Vi er på blot tre måneder gået fra en rente på 1,5% til 3% på et fastforrentet realkreditlån, og det gør det dyrere for overvejende boligkøbere at sætte underskriften på købsaftalen, mens også de meget høje energipriser sætter sit præg på budgettet. Vi står dog også med det laveste boligudbud i 16 år og en stærk dansk økonomi med høj jobsikkerhed og formuer til at stå imod med, og det trækker i den anden retning.

Relaterede artikler