F1 lander for 20. gang i træk i negativt terræn ved en auktion

Boligejere med F1-lån har fortsat meget lav rente.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
F1 lander for 20. gang i træk i negativt terræn ved en auktion

Sidste hammerslag ved auktionen over F1-lån hos Totalkredit har netop lydt, og boligejere med netop det lån kan se frem til endnu et år med en lav rente på -0,24%, som blev resultatet. Det betyder, at F1-lånet for 20. gang i streg ved en auktion lander med en negativ rente. Vi skal helt tilbage til november-auktionen i 2016 for at finde en auktion, hvor der ikke var minus foran renten.

Boligejere med et F1-lån, som får ny rente i denne ombæring, kan glæde sig over udsigten til endnu et år med en meget lav rente. For 20. gang i træk ved en auktion ender resultatet i negativt terræn, og sætter en tyk streg under i hvor lang en periode boligejere med de allerkorteste rentebindinger har været begunstiget af ekstremt lave renter.

Den nye rente, som gælder fra 1. januar, betyder for F1-lånerne, at de kan se frem til en marginalt lavere ydelse de kommende 1,25 år (F1-lånet flytter re­fi­nan­si­e­rings­tids­punkt til 1. april 2023). De har hidtil haft en rente på -0,16% og får altså fra 1. januar en rente på -0,24%. Regner vi det om til kroner og ører, så får F1-lånerne en besparelse på ca. 600 kr. det næste år på et afdragsfrit lån på 1 mio. kr.

F5 har også været på auktion og er faldet marginalt fra de foregående dage og er foreløbigt landet på 0,11%. Auktionen er dog ikke slut for F5-lånets vedkommende, da den fortsætter mandag og tirsdag i næste uge. Her kommer F3 også på auktion både mandag og tirsdag.

Relaterede artikler