Boligmarked fortsætter med fuld damp – højeste antal februar-salg nogensinde

Der blev solgt 5.695 huse og 2.143 lejligheder i februar.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Boligmarked fortsætter med fuld damp – højeste antal februar-salg nogensinde

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at boligmarkedet havde fuld damp på kedlerne i februar, hvor der blev solgt 5.695 huse og 2.143 lejligheder. Februar i år ender derfor som den bedst sælgende februar i statistikkens historie for både huse og lejligheder. Boligmarkedet slog samme rekord i januar, hvor der også blev handlet flest boliger i en januar måned nogensinde.

Også pris­stig­nin­ger­ne har pil op. Det betyder, at huspriserne ligger 11,8% højere i februar i år sammenlignet med samme tid sidste år. Det samme gør sig gældende med priserne på lejligheder, som i februar i år ligger 7,7% højere end samme tid sidste år.

Boligmarkedet fortsætter sit vilde ridt i de første måneder af 2021, og har også lagt yderligere til i forhold til et i forvejen hæsblæsende 2020-tempo. Han­del­sak­ti­vi­te­ten er det højeste målt i en februar i statistikkens historie, og det kommer oven på en januar, som bød på en identisk rekord. Dertil har priserne en klar pil op, hvilket i høj grad skyldes det laveste boligudbud i 16 år.

Der ingen tvivl er om, at det går for stærkt med pris­ud­vik­lin­gen i øjeblikket. På trods af de meget kraftige prisstigninger er prisniveauet dog ikke kommet ud af trit med virkeligheden, hvor mange år med faldende renter og stigende indkomster er med til at holde den såkaldte boligbyrde på et lavt niveau set i et historisk perspektiv.

På trods af det sidste års store prisstigninger, så forventer vi fortsat, at priserne har pil op – dog i et lavere tempo end tidligere. Vi forventer, at flere vil sætte deres bolig til salg over foråret. Derudover har vi set renten på et 30-årigt fastforrentet realkreditlån hoppe op fra 0,5% i starten af året til 1% - og i perioder 1,5% - og de højere renter vil også være med til at få boligmarkedet et gear ned. Dertil er priserne i flere områder kommet op i et niveau, hvor færre kan og vil være med, og det vil også lægge en dæmper på de fremtidige prisstigninger.

Relaterede artikler