23.439 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i april

Boligmarkedet er tonset ind i 2021, hvor der bliver handlet boliger i et raskt tempo.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Dyk i handler med huse og lejligheder - sommerhuse i vild udvikling

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Finans Danmark viser, at virksomheder og boligejere modtog 23.439 lånetilbud fra re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne i april – heraf ca. 10.000 til boligkøb og nybyggeri. Det høje niveau af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri fra marts fortsætter altså ind i april.

Boligmarkedet er tonset ind i 2021, hvor der bliver handlet boliger i et raskt tempo. Det sender de nyslåede boligejere i re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne for at få finansieret deres boligkøb, og det sender antallet af lånetilbud til netop boligkøb og nybyggeri op. Når det er sagt, så er vi dog langt fra tiderne med rekorder i det samlede antal lånetilbud, da det er ned­kon­ver­te­rin­ger som for alvor sender antallet af lånetilbud i vejret.

Vi har siden starten af året været vidne til en rentestigning, hvor vi er gået fra en rente på 0,5% til omkring 1,5% i dag på et 30-årigt fastforrentet lån, om end den seneste måned har budt på status quo, hvor 1,5%-lånet med afdrag har ligget og balanceret meget tæt på kurs 100.

I den kommende tid vil antallet af lånetilbud i høj grad være styret af aktiviteten på boligmarkedet, hvor farten fortsat vil være høj. Med det nuværende renteniveau vil bidraget fra ned­kon­ver­te­rin­ger være begrænset, da det primært har været boligejere med 2%-lån eller derover for, hvem det har været oplagt at nedkonvertere. Her gør den nuværende rente på 1,5% det uattraktivt at nedkonvertere for langt de fleste boligejere. Skulle der komme perioder med rentefald, så vil det også kunne sende antallet af lånetilbud op, hvor vi dog skal huske på, at mange allerede har klaret ned­kon­ver­te­rin­gen ved tidligere lejligheder.

Relaterede artikler