Rentetilpasningsauktion skudt i gang: Højeste rente til F1-lånere i over 3 år

F1-lånere kan foreløbigt se frem til en rente på -0,03 pct. det kommende år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Nye realkreditlån klar til boligejerne

Første auktionsdag er slut for de ren­te­til­pas­ning­s­lån, der skal have ny rente 1. juli hos Totalkredit. Auktionen bød på den højeste rente for F1, som vi har set ved en auktion hos Totalkredit, i over 3 år, hvor renten foreløbigt er landet på -0,03 pct. Også F3 og F5 var på auktion i dag og er foreløbigt landet på henholdsvis -0,15 pct. og -0,02 pct. Her er der tale om de højeste niveauer i ca. 1 år.

Coronakrisen har i den grad sat dagsordenen på de finansielle markeder i 2020. Især marts måned bød på kæmpestore udsving på de danske re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner – både de fastforrentede og de variabelt forrentede. Hertil har vi også været vidne til en selvstændig ren­te­for­hø­jel­se fra Nationalbanken. Selv F1-lånet nåede en overgang at være i positivt terræn, men siden er der faldet mere ro over, så renten er faldet tilbage igen – dog ikke til re­k­ord­ni­veau­er­ne fra sidste sommer og efterår.

De F5-lånere, som skal have rentetilpasset deres lån, har de seneste 5 år betalt en rente på 0,77 pct. F3-lånerne har betalt en rente på præcis 0 pct., mens F1-lånerne det seneste år har betalt -0,23 pct. i rente.

Så holder de foreløbige resultater fra dagens auktion, så er der trods alt tale om mindre besparelser for F3-lånere og pæne besparelser for F5-lånere, som har holdt fast i deres lån. For F1-lånerne vil det betyde en mindre stigning i den månedlige ydelse.

Det vidner om, at selvom auk­tions­re­sul­ta­tet for F1 er det højeste i over 3 år, så er renteniveauet stadig lavt, og vi har negativt fortegn foran både F1, F3 og F5.

Vi kender det endelige resultat for F1-lånere på onsdag, mens F3- og F5-lånere må vente til torsdag. Der skal i alt rentetilpasses F1-lån for ca. 4,6 mia. kr., F3 for ca. 5,8 mia. kr. og F5-lån for ca. 5,2 mia. kr.

Relaterede artikler