Godt gang i bolighandlerne i alle regioner

I oktober blev der handlet 4.547 huse på landsplan.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Godt gang i bolighandlerne i alle regioner

Boligmarkedet har fart på i øjeblikket og oktober er ingen undtagelse, viser friske tal fra Danmarks Statistik. I oktober måned blev der solgt 4.547 huse på landsplan. Set over årets første 10 måneder er antallet af hushandler 2,8 pct. højere end samme periode i 2018 på landsplan. Og alle regioner kan bryste sig af fremgangen. Indikationer fra andre statistikker viser, at alle regioner står i position til, at 2019 kan blive det største handelsår på husmarkedet i det netop forladte årti.

I samtlige regioner er man godt og grundigt på vej til, at 2019 bliver året med det højeste antal hussalg i det årti, som vi netop er trådt ud af. Således træder vi ud af året, hvor flere købere og sælgere har haft lettere ved at finde hinanden, når en hushandel skulle blive til virkelighed, og det er vores forventning, at det fortsætter ind i det nye år. Det giver god mening, når vi sammenholder den medvind, boligmarkedet får fra flere fronter. En cocktail af markant rentefald, rekordhøj beskæftigelse og pæn re­al­løns­frem­gang er nogle af ingredienserne bag en stærk tid for boligmarkedet.

Set over årets første 10 måneder er ak­ti­vi­tets­frem­gan­gen på hushandler størst i Region Nordjylland og Region Sjælland med henholdsvis 5,5 pct. og 4,7 pct. sammenlignet med samme periode i 2018. Herefter følger Region Syddanmark og Region Midtjylland med en fremgang på henholdsvis 2,3 pct. og 1,6 pct., mens Region Hovedstaden går frem med 1,5 pct. Aktiviteten smitter naturligt også af på huspriserne. Prisen på enfamiliehuse på landsplan lå i oktober 2,8 pct. højere end samme måned i 2018.

Relaterede artikler