Der er stadig godt gang i handelsaktiviteten

I august blev der handlet 8215 boliger, viser de nyeste tal for boligsiden.

Lånetilbud i realkreditinstitutterne holdes oppe af bolighandler

I august blev der handlet 8215 boliger, viser de nyeste tal for boligsiden. Den han­del­sak­ti­vi­tet dækker over 5122 huse og rækkehuse, 1720 lejligheder og 1373 sommerhuse.

Han­del­sak­ti­vi­te­ten i august var derved 3,4 procent lavere for huse og næsten 10 procent lavere for lejligheder og sommerhuse sammenlignet med juli. Boligmarkedet indfandt derved et lavere tempo end i august. Vi kommer dog også fra en rekordmåned, hvorfor tilbagegangen ikke er overraskende. Der er på trods af nedgangen i han­del­sak­ti­vi­te­ten stadig tale om en helt vild aktivitet på det danske boligmarked.

Sammenligner vi med samme tid sidste år blev der handlet over 17 procent flere huse, næsten 9 procent flere lejligheder og næsten 25 procent flere sommerhuse. Danskerne får i den grad indfriet boligdrømme i denne tid.

Der er altså stadig tale om en meget voldsom aktivitet på boligmarkedet, og boligmarkedet virker fuldstændig ligeglad med at Coronakisen hærger. Når boligmarkedet ikke reagerer på krisen, skyldes det det yderst fornuftige udgangspunkt, som både økonomien og boligmarkedet havde inden krisen. Mange potentielle boligkøbere har endnu ikke mærket de økonomiske konsekvenser af krisen, og derfor fortsætter de gode økonomiske takter fra inden krisen med at sætte positive spor på boligmarkedet.

Over de kommende måneder forventer vi, at boligmarkedet finder et lavere gear. En overnormal han­del­sak­ti­vi­tet vil blive efterfulgt af et generelt langsommere boligmarked og dertil vil krisen begynde at sætte sine spor. Vi er dog ret fortrøst­nings­ful­de da boligmarkedet var sundt og i balance inden krisen. De seneste års prisstigninger skyldes realøkonomisk fremgang, og buen er således ikke spændt for hårdt for boligejerne. Hertil er det vores fortsatte forventning, at der bliver tale om en kortvarig krise, omend meget dyb. Det betyder, at vi kun kommer til at tale om kortvarige prisfald.

Relaterede artikler