De danske boligrenter fortsætter op: 2%-lån på vej tilbage for første gang i over 1 år!

2 pct. lån på vej tilbage på hylderne.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
De danske boligrenter fortsætter op: 2%-lån på vej tilbage for første gang i over 1 år!

Den massive rentestigning på de danske boligrenter kender ingen grænser i disse dage. Vi er på få dage gået fra en rente på 0,5 pct. til 1,5 pct. i dag. Og nu er turen så kommet til, at vi allerede på mandag kan få 2 pct. lånene tilbage på hylderne. Vi skærer i øjeblikket kæmpe lunser af det rentefald som kendetegnede det meste af 2019 og starten af 2020. Faktisk er det nu helt forsvundet, og vi er tilbage på et renteniveau, som vi sidst så ved indgangen til 2019.

2 pct. lånet med afdrag handler lige til en kurs lige under 100. For en uge siden handlede den i over kurs 103. Vi er ikke der endnu, hvor vi kan sige med sikkerhed, at lånet genåbner for tilbud på mandag, men der skal ikke meget til, at det bliver en realitet. Og med de udsving ren­te­mar­ke­der­ne har budt på den seneste tid, så kan det altså virkelig gå stærkt.

2 pct. lånet med afdragsfrihed handler p.t. til en kurs på omkring 99. Det lukkede i går lige over kurs 100, men ser altså også ud til at åbne for tilbud på mandag, hvis kursen holder sig under 100.

Hvis genankomsten til 2 pct. lånene bliver en realitet, betyder det også, at tusindvis af boligejere kan vinke endegyldigt farvel til deres ned­kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der. Boligejere med 2 pct. lån har i meget lang tid været forkælet med gode kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der til både 0,5 og 1 pct. lån, men de muligheder er definitivt væk. 

Relaterede artikler