Visa/Dankort til erhverv

Med et Visa/Dankort får du overblik over økonomien, fordi de beløb, du bruger, ofte bliver hævet på kontoen med det samme. Det betyder, at du altid ved, hvor mange penge du har brugt, og hvor meget du kan bruge.

Fordele ved Visa/Dankort til erhverv

Med et Visa/Dankort har du to kort samlet i ét:

  • I Danmark bruger du kortet som et almindeligt dankort, og det kan bruges i stort set alle forretninger og i alle pengeautomater.
  • På rejse i udlandet bruger du den anden del af kortet, nemlig Visa-delen, der er et internationalt betalingskort, som kan bruges i butikker, restauranter m.m. – kig efter Visa-mærket. Du kan selvfølgelig også hæve kontanter (lokal valuta) i en lang række pengeautomater verden over.

Med et Visa/Dankort får du overblik over økonomien, fordi de beløb, du bruger, ofte bliver hævet på kontoen med det samme. Det betyder, at du altid ved, hvor mange penge du har brugt, og hvor meget du kan bruge.

Et Visa/Dankort koster et mindre årligt kortgebyr - se pris i aktuel prisliste

Betalingskort til ind- og udland

I Danmark kan du dagligt bruge kortet ubegrænset i forretninger mv., og du kan dagligt hæve op til 10.000 kr. i Arbejdernes Landsbanks pengeautomater i bankens åbningstid.

I udlandet giver Visa-kortet dig mulighed for at hæve:

  • op til det, der svarer til 2.000 danske kr. pr. dag i banker/pengeautomater.
  • op til 25.000 kr. pr. løbende 7 dage.

Husk, du skal betale et gebyr på 1 % af det hævede beløb, dog minimum 15 kr. (for euro i Europa) og ellers 30 kr., hver gang du hæver i en bank eller pengeautomat i udlandet.

Du kan også bruge Visa/dankortet til at handle på nettet. I den forbindelse har du mulighed for at bruge sik­ker­heds­løs­nin­gen ’Verified by Visa’ for en sikker handel online

For at få et Visa/Dankort skal du opfylde bankens regler om kre­dit­vær­dig­hed – have en almindelige sund økonomi.

En fordel med flere kort

På rejser i udlandet er det praktisk at medbringe flere forskellige kort. Det kan bl.a. være en fordel, hvis du når for­brugs­græn­sen på det ene kort, eller et kort bliver ødelagt. Et godt supplement kan være et Mastercard Business.

Mastercard Business er et kreditkort, som giver mulighed for at trække mere, end der umiddelbart står på kontoen.

Vær opmærksom på, at det visse steder i udlandet er nødvendigt at benytte et kreditkort (i stedet for et debet betalingskort), hvis du fx vil reservere hotel eller leje bil. Her kan det være førerens kreditkort, der skal benyttes.

Læs også