Risikostyring

Der kan være mange risici forbundet med international handel, og som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at få sparring, gode råd og effektive løsninger, der kan hjælpe dig med risikostyringen i din virksomhed.

Hvorfor risikostyring?

Når en virksomhed handler med udlandet, er det typisk forbundet med en række risici, som er værd at være opmærksom på.

Det kan eksempelvis ske, at en af dine leverandører går konkurs, eller der er udsving i valutakurser og renter.

Vores rådgivere hjælper dig med at identificere risici så du kan risikostyre og undgå unødvendige tab. Som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank tilbyder vi forskellige værktøjer og løsninger, som gør, at vi kan hjælpe dig med at håndtere potentielle trusler og gøre din virksomheds økonomi mere forudsigelig.

Vi har samlet et stærkt hold af specialister indenfor risikostyring af valuta og renter, som sidder klar til at hjælpe dig og din virksomhed. Book et møde i dag, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med risikostyring.

Kontakt os

Hvad er risikostyring?

Risikostyring er en proces, hvor din virksomhed kortlægger og behandler de trusler, der kan påvirke forretningen. I dag står virksomheder overfor flere risici end nogensinde før, og de skal kunne agere i en konstant foranderlig verden.

Derfor er risikostyring blevet en særdeles vigtig proces, så du kan danne dig et overblik over potentielle risici, som kan have konsekvenser for virksomhedens fremtidige indtjening.

Risikostyring er relevant for alle virksomheder, og særligt hvis din virksomhed handler med udlandet. Det skyldes, at der eksempelvis kan være mange risikofyldte faktorer forbundet med handel i fremmed valuta.

Hos Arbejdernes Landsbank hjælper vi gerne med at lægge en overskuelig strategi for din virksomheds risikostyring.

Bliv erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank

Som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank kan du få hjælp til risikostyring. Vores rådgivere har mange års erfaring med en bred vifte af erhvervskunder. Sammen finder vi den optimale løsning for jer.

Værktøjer til risikostyring

Der er forskellige værktøjer, som din virksomhed kan anvende til at risikostyre forretningen. Risikostyring er en process hvor vi hjælper virksomheden med at undgå tab, eller ubehagelige overraskelser som kan ende med uforudsete omkostninger:

Bankgaranti

Med bankgaranti sikres du betaling, hvis din kunde ikke kan betale - og omvendt. Det er et vigtigt, men ikke nødvendigt komponent, når din virksomhed indgår aftaler med kunder i udlandet.

Ved at opsætte en bankgaranti fjernes risikoen for ikke at modtage penge, og din virksomheds økonomi påvirkes derfor ikke, hvis modparten ikke kan betale.

Læs mere om udenlandsk bankgaranti

Valutasikring

Når du handler med udlandet i en fremmed valuta, udgør udsving i valutakurser en risiko. Du kan nedbringe denne risiko ved at valutasikre.

Som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank kan du få hjælp til at vurdere, håndtere og afdække risikoen ved betalinger til og fra udlandet i fremmed valuta.

Læs mere om valutasikring

Likviditetsstyring

Ved at danne sig et overblik over virksomhedens nuværende og fremtidige likviditet kan du styre og planlægge virksomhedens økonomi.

Du kan blandt andet udforme prognoser over pengestrømme og valuta, hvilket kan give et indblik i, hvad I kan forvente af fremtiden. På den måde kan I bedre imødekomme og afdække eventuelle risici.

Rentesikring

Hvis din virksomhed har gæld eller andre kreditter, kan du ved hjælp at rentesikring gøre dine udstående mere forudsigelige.

Udsving i renten vil kunne påvirke jeres økonomi, men som erhvervskunde kan vi hjælpe dig med at skabe overblik over den risiko og give dig løsninger til, hvordan du rentesikrer din virksomhed.

Læs også

Ansøgningsformular

Udfyld formularen for at sende en ansøgning til banken. Du vil herefter modtage en mail fra os, hvor vi beder om flere oplysninger fra dig. Du vil blive kontaktet af os, når vi har modtaget alle dokumenter og oplysninger fra dig.

Vi gør opmærksom på, at oprettelse af en erhvervskonto koster kr. 3.000 og efterfølgende et månedligt gebyr på kr. 250.

Præsentation af virksomheden

Virksomhed og kontaktoplysninger

DD.MM.ÅÅÅÅ

Kontaktperson/Indehaver i virksomheden

Oplysninger om forretningen

Jeg bekræfter, at oplysningerne på Virk.dk om de reelle ejere er korrekte*

Oplysninger om nuværende bank

Ønsker virksomheden at være helkunde i Arbejdernes Landsbank? (Flytte Nemkonto og øvrigt engagement fra nuværende bank)*

Oplysninger om revision

Bruger virksomheden en godkendt revisor? (Registreret/Statsautoriseret)*
Bruger virksomheden en ikke-godkendt revisor/bogføringstjeneste?*

*Hvorfor skal jeg oplyse, hvem virksomhedens revisor er?

Erhvervskunder i Arbejdernes Landsbank skal som udgangspunkt benytte en godkendt revisor. Det vil sige en registreret eller statsautoriseret revisor. Arbejdernes Landsbank ønsker at bidrage til bekæmpelse af hvidvask og svig med skatter og afgifter. Derfor ønsker vi oplysninger om godkendt revisor, fordi det signalerer, at virksomheden er professionel og har til hensigt at følge gældende lovgivning.

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.