Gå til indhold PrivatErhvervDigital signering Gå til navigation
Pension til selvstændige

Pension til selvstændige

En pensionsopsparing kan være løsningen, så du kan bevare dine nuværende økonomiske muligheder i pensionsalderen. Det kræver, at du foretager en god økonomisk planlægning i tide, som giver tryghed både for dig og familien. - Og din pensionsopsparing bør består af både pension og forsikring

Pension

Opsparingen kan være både "Letsikring af indtægt ved pension (livsvarig livrente)" og Ratepension.

Det betyder, at du kan indbetale op til 30 % af årets overskud før renter og få fradrag for det i indskudsåret.

Udbetalingerne fordeles over en årrække, hvor indtægten og dermed skatteprocenten ikke er så stor som i de erhvervsaktive år.

Endvidere har du som selvstændig mulighed for at spare op til pensionen i de år, hvor virksomheden kører godt, og undlade at spare op i de år, hvor resultatet måske er mindre godt. Det giver frihed og fleksibilitet.

Som virksomhedsejer eller hovedaktionær har du kreditorbeskyttet de penge, der er sparet op på en pensionsordning, og via begunstigelsesreglerne kan du, inden for lovens rammer, selv bestemme, hvem der skal have den opsparede pension udbetalt i tilfælde af død.

En pensionsordning er således et godt alternativ eller supplement til opsparing i virksomheden.

Læs mere i brochuren "Pension til selvstændige".

Personforsikring

Du håber aldrig, at du får brug for dine forsikringer. Men uheldet kan være ude, og du bliver ramt af sygdom, ulykke eller dødsfald inden pensionsalderen. Derfor skal du overveje, hvordan du kan sikre familiens økonomi. - Du kan ikke være ansvarlig med tilbagevirkende kraft.

I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi forskellige personforsikringer - læs mere.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening