Velkommen til vores podcast univers

I Arbejdernes Landsbank Erhverv har vi produceret en række aktuelle podcasts, hvor vi går i dybden med relevante og aktuelle udfordringer og muligheder for mindre og mellemstore virksomheder. Formålet er at give danske SMV’er og selvstændige bedre forudsætninger for at tackle dagligdagen ved hjælp af gode råd og konkrete værktøjer, der også kan bruges i privat regi. Blandt de medvirkende er vores egne erhvervschefer og eksperter udefra.

Hør mere om Generationsskifte

Podcastserie på 9 afsnit om generationsskifte i virksomheder.

 • Sound High

  Hvorfor er det nødvendigt at tænke på generationsskifte nu? (1:9)

  I dette første afsnit af podcastserien om generationsskifte i ejerledede virksomheder skal vi høre eksempler på, hvad der kan udløse et generationsskifte.

 • Sound High

  Psykologien i en generationsskifteproces (2:9)

  En erhvervspsykolog giver gode råd til, hvad virksomhedsejeren skal overveje og tænke grundigt igennem før og under et generationsskifte.

 • Sound High

  Organisationers livscyklus (3:9)

  Bliv klogere på, hvor i virksomhedens livscyklus organisationen befinder sig, når den skal overdrages i et generationsskifte, og hvad det betyder for generationsskiftets succes.

 • Sound High

  Hvordan prissætter jeg min virksomhed? (4:9)

  Hvad skal virksomheden koste? I dette afsnit udfoldes, hvordan man fastsætter værdien af en virksomhed.

 • Sound High

  Juridiske og skattemæssige aspekter ved et generationsskifte (5:9)

  I dette afsnit belyses de juridiske og skattemæssige ting, der er vigtige at være opmærksom på ved generationsskifte i ejerledede virksomheder - især betydningen af ejeraftaler, koncernstruktur og finansiering

 • Sound High

  Bankens rolle ved generationsskifte i virksomheder (6:9)

  Banken er en central nøglespiller, når en virksomhed skal generationsskiftes. Hør hvordan banken kan rådgive, vejlede og støtte dig før, under og efter et generationsskifte.

 • Sound High

  Overgangsfasen: Sådan gør du (7:9)

  I dette afsnit af podcastserien om generationsskifte i virksomheder ser vi nærmere på overgangsfasen, hvor både den afgående og den tiltrædende ejer/leder er på banen.

 • Sound High

  Overgangsfasen: Sådan gjorde vi (8:9)

  Hør en tidligere og en ny leder i en virksomhed fortælle om, hvordan de er lykkedes med at lave en positiv overgangsfase, hvor de begge har fundet sig til rette i rollerne.

 • Sound High

  Jeg er ikke min virksomhed længere – hvem er jeg så? (9:9)

  I dette sidste afsnit i serien fortæller en founder og tidligere direktør om, hvordan hun skaber indhold i sit liv, efter generationsskiftet er gennemført.

5 gode råd til digitalisering af din virksomhed

Digitalisering betyder nye forretningsmuligheder og potentiel vækst for din virksomhed. Men det kræver en målrettet tilgang med klare til- og fravalg blandt de mange digitale muligheder.