Klientkonto – særligt for advokater

Klientkonto – særligt for advokater

En klientkonto er en konto særligt til advokater, som bruges til opbevaring af klienters midler.

Alle danske advokater er pålagt at oprette en klientkonto til deres klienters penge, mens de fører klientens sag og giver juridisk rådgivning. Kontoen skal holdes adskilt fra advokatfirmaets egen driftskonto, og der er nogle helt særlige regler for, hvordan en klientkonto må bruges.

Du kan nemt og hurtigt oprette en klientkonto til dit advokatselskabs klienter hos Arbejdernes Landsbank.

Opret klientkonto: Udfyld dokument

Hvad er en klientkonto?

En klientkonto er en konto, som advokater og advokatfirmaer er pålagt at oprette til opbevaring af klienters midler i forbindelse med stiftelse af en virksomhed, deponering af kapital med brug på opstart af en sag eller anden juridisk bistand.

Hvilke regler er der for en klientkonto?

Der findes særlige regler for en klientkonto, og hvordan den må bruges. Kontoen oprettes i klientens navn, og renter indberettes automatisk til Skat, men advokatselskabet har rådighed over kontoen.

Klientkontoen må udelukkende benyttes til placering af klientens penge i forbindelse med sagsbehandling. Og du må som advokat kun hæve beløb, du har til gode hos klienten, eller beløb som bruges til udbetaling i forbindelse med behandling af klientens sag.

Hvornår er det relevant at åbne en klientkonto?

En klientkonto er relevant for dig, der er selvstændig advokat eller en del af et større advokatselskab, hvis du arbejder med én eller flere klienters sagsbehandling.

Klientkontoen sikrer, at dine klienternes penge bliver holdt adskilt fra advokatselskabets egen økonomi.

Med en klientkonto kan du som advokat fortage betalinger eller modtage penge på vegne af din klient f.eks. i forbindelse med en skilsmisse- eller en arvesag.

Sådan opretter du som advokat en klientkonto

Du kan nemt og hurtigt oprette en klientkonto ved at udfylde blanketten med de relevante oplysninger om advokatselskabet og den pågældende klient.

Opret klientkonto: Udfyld dokument

Ofte stillede spørgsmål om klientkonto

 • Hvornår skal man oprette en klientkonto?

  Der findes nogle specifikke regler for, hvordan advokater bogfører og fører klienttilsvar. Oprettelse af en klientkonto er et led i disse regler. Alle danske advokater er pålagt at oprette en klientkonto, når de behandler klienters betroede midler (penge).

 • Hvad er forskellen på en driftskonto og en klientkonto?

  En klientkonto bruges kun til at opbevare aktuelle klienters midler under sagsbehandling.

  En driftskonto er en konto, der tilknyttes driften, økonomien og administrationen af en virksomhed. En driftskonto kan tilknyttes forskellige typer erhverv, hvorimod klientkontoen kun er relevant for advokater.

 • Kan en erhvervskonto erstatte en klientkonto?

  Nej, de to konti har to forskellige formål.

  Midlerne på klientkontoen tilhører ikke advokatselskabet, og de må ikke hæves eller benyttes til selskabets drift. Men du kan med fordel oprette en erhvervskonto til driften af dit advokatselskab.

  Læs om dine muligheder med vores erhvervspakker

 • Hvad er forskellen på en samleklientkonto og en separat klientkonto?

  Når der oprettes en konto til behandling af én klients midler, er der tale om en separat klientkonto. Hvorimod hvis kontoen behandler flere klienters midler, er der tale om en samleklientkonto.

 • Hvad er fordelen ved en klientkonto?

  En klientkonto beskytter dine klienters økonomi i forbindelse med en specifik sag og gør det nemmere for dig at bogføre klienttilsvaret. Klientkontoen giver et godt overblik over klientens tilgodehavende.

Vil du være kunde i Arbejdernes Landsbank?

Vil du være kunde i Arbejdernes Landsbank?

 

 

 

Læs, hvilke fordele vi kan give dig