Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation

Coronavirus

For at forebygge smitte med Coronavirus følger vi i Arbejdernes Landsbank Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at undgå håndtryk, kram og anden form for tæt kontakt med vores kunder og leverandører.

Valutakonto

Valutakonto

En valutakonto er en indlånskonto på anfordring i fremmed valuta. På engelsk er betegnelsen ’Deposit on demand’ eller ’Current Account’. 

Der kan oprettes konti i de mest omsatte valutaer og forrentningen er den variable dag til dag rente individuel pr. valuta, der tilskrives en gang om året, hver den 31.12. 

Hvornår benyttes valutakonto

En valutakonto er fordelagtig når man har indtægter og udgifter i samme valuta, derved spares vekselomkostningerne og en evt. kursrisiko mindskes.

Fakta om valutakonto

  • Valutakonti kan kun føres i de mest omsatte valutaer ( USD, EUR etc.)
  • Der kan ikke hæves eller indsættes kontanter på en valutakonto, da saldoen består af såkaldte elektroniske penge.
  • Der kan ikke knyttes kreditkort eller Betalingsservice til en valutakonto.
  • En valutakonto kan ikke føres som lønkonto eller som en kassekredit med trækningsmaksimum, da saldoen på kontoen ikke må være negativ.
  • En valutakonto kan håndteres via AL-NetBank og der kan bestilles overførsler til udlandet samt modtages betalinger fra udlandet til kontoen. Bankens sædvanlige gebyr for transaktionen vil blive omregnet og fratrukket på kontoen i valuta. - Læs mere i Forretningsbetingelser for overførsler til og fra udlandet.
  • Valutaomveksling imellem egne konti valideres med ekspeditionsdagen + 2 bankdage (samme valør på begge konti) kan bestilles via AL-NetBank under menupunktet 'Overførsel – egne konti'. Dette er billigere end hvis banken kontaktes uden om AL-NetBank for at udføre omvekslingen.
Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening

Viewport