Anlægsfinansiering

Anlægsfinansiering

Produktionen er for mange virksomheder kernen af forretningen, og det kan ofte være nødvendigt at låne kapital til at kunne investere i nye maskiner, større anlæg eller en firmabil for at øge produktionen og sikre vækst.

Anlægsfinansiering henvender sig til virksomheder, der ønsker at foretage en større investering i deres forretning.

Læs mere om anlægsfinansiering, og hvilke muligheder din virksomhed har for at lease eller optage lån til investeringer.

Se flere finansieringsløsninger

Hvad er anlægsfinansiering?

Anlægsfinansiering vedrører finansiering af investeringer, som kræver større kapital f.eks. til byggeprojekter, nye maskiner eller en firmabil.

Uanset om du driver en mindre virksomhed eller en større etableret forretning, kan en investering i f.eks. et produktionsanlæg eller ny moderne teknologi hjælpe dig og din virksomhed videre mod nye vækstmuligheder.

Det er ikke alle virksomheder, der har råderum i budgettet til at foretage en større investering, og her er anlægsfinansiering ofte en fleksibel løsning.

Der findes forskellige løsninger i forhold til anlægsfinansiering alt efter, hvilken type investering der er tale om. Ved køb af en erhvervsejendom sammensættes finansieringen f.eks. ofte af et erhvervslån og et realkreditlån, hvor et køretøj kan finansieres på flere måder enten gennem et erhvervslån eller via erhvervsleasing.

Anlægsfinansering hos Arbejdernes Landsbank

Hos Arbejdernes Landsbank tilbyder vi fleksible muligheder for anlægsfinansiering, som tilpasses dine likviditetsbehov og din forretning uanset, hvad du ønsker at lease eller låne til.

Erhvervslån

Et erhvervslån er en fleksibel løsning, som kan give kapital til finansiering af f.eks. nyt IT-udstyr, maskiner eller andre investeringer i din forretning.

Erhvervslånet kan også kombineres med andre finansierings- og låntyper f.eks. et realkreditlån til investering i fast ejendom.

Hos Arbejdernes Landbank kan du optage et erhvervslån med enten fast eller variabel rente. Tilbagebetalingsplanen bliver tilpasset dit likviditetsflow, og du har også mulighed for at låne i udenlandsk valuta .

Dine muligheder for et erhvervslån

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en fleksibel finansieringsløsning, der er relevant for virksomheder, som skal investere i firmabiler, produktionsanlæg eller maskiner.

Som erhvervskunde hos Arbejdernes Landsbank kan du få en leasingaftale gennem vores søsterselskab AL Finans. Du har fleksible muligheder for at vælge forskellige løsninger, og din leasingaftale sammensættes ud fra din forretning, så den imødekommer dine aktuelle behov bedst muligt.

Realkreditlån

Ofte finansieres en erhvervsejendom gennem en kombination af et realkreditlån og et erhvervslån.

Som erhvervskunde hos Arbejdernes Landsbank kan du få et attraktivt realkreditlån gennem Totalkredit eller DLR Kredit.

Læs mere om lån til erhvervsejendomme

Låne eller lease?

Valget om hvorvidt du skal låne eller lease afhænger af flere faktorer, såsom din virksomhedstype og dit behov for fleksibilitet og budgetsikkerhed. Der er forskellige fordele ved begge finansieringstyper:

Fordele ved at lease

 • Op til 100 % finansiering
  Du kan finansiere op til 100 % af firmabilen eller anlægget gennem en leasingaftale.
 • Ingen likviditetsbinding
  Ved leasing binder du ikke likviditeten til en firmabil eller et produktionsanlæg, og likviditeten kan bruges til drift og vækst af din virksomhed.
 • Fradrag af ydelser
  Når du leaser, kan du få skatte- og momsfradrag af dine ydelser.
 • Stor budgetsikkerhed
  Du betaler en fast månedlig ydelse, og der er ingen udgifter til f.eks. stempelafgift og tinglysning.
 • Fleksible muligheder
  Ved leasing har du forskellige muligheder for at tilvælge service- og vedligeholdelsesaftaler som en del af din leasingaftale.

Fordele ved at låne

 • Du ejer produktet
 • Når du låner, ejer du det produkt, som lånet finansierer.
 • Lav månedlig ydelse
 • Dine ydelser forbundet med et lån er ofte lavere end ved leasing.
 • Fuld afvikling
  Du kan afvikle hele lånet i løbet af lånets løbetid.
 • Du kan indfri lånet før tid
  Når du låner, kan du altid indfri lånet før løbetidens udgang, hvis du har mulighed for det, hvor du ved leasing binder dig i den fulde leasingperiode.

Anlægsfinansiering der passer til din virksomhed

Du kan altid booke et møde med en erhvervsrådgiver fra et af vores seks specialiserede erhvervscentre. Vi rådgiver dagligt virksomheder inden for leasing, erhvervslån, garantier og øvrige finansieringsløsninger.

Som erhvervskunde hos os bliver du tildelt en personlig rådgiver gennem dit lokale erhvervscenter. Vedkommende står til rådighed med løbende økonomisk sparring til din virksomhed.

Book et møde med en erhvervsrådgiver, og hør mere om dine muligheder for leasing gennem AL Finans eller andre løsninger til anlægsfinansiering.

Når du udfylder formularen, vil du høre fra os inden for 24 timer.

Lån til ejendomme

Hos Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at optage et attraktivt lån til en erhvervsejendom.

Mellem-finansiering

Mellemfinansiering frigiver likviditet i den midlertidige periode, hvor du venter på en indbetaling f.eks. fra en kunde.

Bankgaranti

En bankgaranti er en sikkerhed for både dig, din forretning og dine kunder, når du indgår aftaler og kontrakter.

Få personlig rådgivning om din virksomhed

Bliv kontaktet og lad os høre om din virksomhed og dine ønsker til et samarbejde.

Præsentation af virksomheden
Virksomhed og kontaktoplysninger

DD.MM.ÅÅÅÅ

Kontaktperson/Indehaver i virksomheden

Kun danske telefonnumre

Oplysninger om forretningen
Oplysninger om nuværende bank
Oplysninger om revision

*Hvorfor skal jeg oplyse, hvem virksomhedens revisor er?

Erhvervskunder i Arbejdernes Landsbank skal som udgangspunkt benytte en godkendt revisor. Det vil sige en registreret eller statsautoriseret revisor. Arbejdernes Landsbank ønsker at bidrage til bekæmpelse af hvidvask og svig med skatter og afgifter. Derfor ønsker vi oplysninger om godkendt revisor, fordi det signalerer, at virksomheden er professionel og har til hensigt at følge gældende lovgivning.

Godkend og send formular

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.