Banken er drevet af mennesker - for mennesker

Odense-virksomheden Odico er Danmarks første børsnoterede robotvirksomhed. Første handelsdag var 2. juli 2018 på Nasdaq First North.

Odico

I månederne forinden blev Odico kunde hos Arbejdernes Landsbank, der reagerede hurtigt, da virksomheden samtidig stod over for en bør­s­in­tro­duk­tion.

”Vi var egentlig ikke ude efter et decideret bankskifte i første omgang. Men den service og imødekommenhed, vi mødte hos Arbejdernes Landsbank, fik os på andre tanker,” fortæller Anders Bundsgaard, daværende direktør i Odico og uddyber:

Det skulle gå lynhurtigt
”Vi havde en rigtig god følelse allerede efter det første møde i Odense. Vi mødte god, personlig rådgivning og følte os meget velkomne. Og det virkede ikke, som om de ville sælge os flere services og produkter, end vi reelt havde brug for. Så vi fik hurtigt strikket en løsning sammen på højde med vores behov. I vores tilfælde skulle det gå lynhurtigt, og det havde banken forstået. I sidste ende er det en fornemmelse af, at det er en bank drevet af mennesker for mennesker. Her bliver man behandlet som mennesker, ikke som felter i et regneark.”

Unik løsning på verdensplan
Odico blev stiftet i 2012 og har udviklet en re­vo­lu­tio­ne­ren­de robotteknologi til bygge- og anlægssektoren, der kan udføre ellers manuelle processer op til 100 gange hurtigere. Odicos software producerer 2D-og 3D-tegninger til robotter, som på få minutter kan skære forme til at støbe i beton eller andre materialer som fx glasfiber. Den unikke teknologi gør det økonomisk muligt at opføre avancerede arkitektoniske designs og visioner som fx Kirk Kapitals nye hovedsæde i Vejle af Olafur Eliasson.

Odico har også leveret emner til vindmøller, støbeforme til facadepaneler, bærende elementer og interiør i beton, samt skabeloner til muring af komplicerede former. Ingen andre i verden gør det på samme måde.

En bank, der minder om os selv
”Jeg føler, vi har fundet en bank, som minder meget om os selv: Visionær, men også operationel. I min verden er der en kæmpe forskel på, om vi som mennesker tilpasser os et system, eller om systemet tilpasser sig mennesker. Det set-up, vi har mødt i Arbejdernes Landsbank, virker meget anderledes end i andre store banker. Vi har vores personlige rådgiver i Odense Erhvervscenter, men det virker ikke, som om der er særlig langt til Hovedkontoret i København.”

”Vi tror på, vi kan blive meget store, og at Arbejdernes Landsbank kan være med på den rejse,” slutter Anders Bundsgaard, daværende direktør i Odico.

Fakta om Odico

  • Odico blev stiftet i 2012 og har udviklet en revolutionerende robotteknologi til bygge- og anlægssektoren.
  • Odico er first mover med sin Factory-on-the-Fly løsning og uden direkte konkurrence med dette koncept inden for den globale bygge- og anlægssektor.
  • Odico blev 29. juni 2018 den første danske, børsnoterede robotvirksomhed (Nasdaq First North).
  • Odico har deltaget i over 250 projekter for over 100 kunder, herunder kendte arkitekter som Olaffur Eliasson, Bjarke Ingels, Dorte Mandrup og Zaha Hadid Architects.
Læs mere om Odico

Se også