Fjernvarme er grøn omstilling – vi er med som bank

Der findes nærmest ikke den kommune, der ikke har gravet vejene op i disse år for at lægge fjernvarmerør ned under villavejene. Med god grund. Fjernvarme er en vigtig byggesten i den grønne omstilling i Danmark – på vej væk fra olie og gas - og Arbejdernes Landsbank er med som bank.

Stort anlægsarbejde

Vallensbæk Fjernvarme Syd er etableret i slutningen af 1960’erne og har i mange år kun haft 54 ”storkunder”. Men Ruslands invasion af Ukraine i 2022 skabte en ny virkelighed og satte for alvor gang i anlægget af fjernvarmerør. Nu er planen, at langt flere husstande i Vallensbæk Kommune – ligesom i resten af Danmark - skal kobles på fjernvarme for at blive mindre afhængige af olie og gas. 

”Vi er i gang med etape 1 og ser ind i mange års anlægsarbejde. Målet er at være færdige i 2030, og vi har potentielt 1.500 nye kunder til den tid,” siger Søren Slothsberg, driftsleder hos Vallensbæk Fjernvarme Syd.

Hvad bruger I Arbejdernes Landsbank til?

”Vi har en byggekredit til anlægsarbejdet, så vi løbende kan trække betalinger til entreprenøren, efterhånden som de forskellige etaper af anlægsarbejdet udføres og færdiggøres. Og så har vi en kassekredit til den daglige drift. Det er nødvendigt, for selv om vi opkræver aconto, så betaler vi for forbrug (køb af varme), og her er der som bekendt store udsving mellem vinter og sommer. Derfor har vi brug for noget elastik i vores økonomi, og den klarer I,” forklarer driftsleder Søren Slothsberg og tilføjer:  

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet. Jeg oplever stor imødekommenhed, når jeg ringer eller skriver, og det sætter jeg stor pris på. Vi har nogle gode, direkte dialoger, og det er ikke så formelt. Bankens udgangspunktet er altid: ”Vi prøver at finde en løsning.”

Vi er meget tilfredse med samarbejdet. Jeg oplever stor imødekommenhed, når jeg ringer eller skriver, og det sætter jeg stor pris på. Vi har nogle gode, direkte dialoger, og det er ikke så formelt. Bankens udgangspunktet er altid: ”Vi prøver at finde en løsning.”
Søren Slothsberg, driftsleder hos Vallensbæk Fjernvarme Syd

Erhvervsrådgiver: Vi sætter os ind i detaljerne

Arbejdernes Landsbank Erhverv er godt i gang med at opbygge et stort og solidt kendskab til fjern­var­me­vær­ker­nes forrentning, bl.a. igennem samarbejdet med Vallensbæk Fjernvarme Syd. 

”Det handler om at forstå kundens forretning, og derfor sætter vi os ind i detaljerne og opbygger værdifuld erfaring. I tilfældet med Vallensbæk Fjernvarme Syd har vi på kort tid fået en god relation, der er både personlig og professionel og med tillid til hinanden. Vi har en tæt dialog, og så reagerer vi hurtigt, når der er noget,” siger Henrik Bech Nielsen, er­hvervs­rå­d­gi­ver i Arbejdernes Landsbank. 

Grøn fjernvarme

Ifølge bran­che­or­ga­ni­sa­tio­nen Dansk Fjernvarme har fjernvarme eksisteret i Danmark siden 1903 og er i dag en af de mest økonomiske, grønne og effektive måder at opvarme boliger og bygninger på. Ca.  1,8 millioner boliger har fjernvarme i dag. I Vallensbæk er fjernvarmen baseret på 86 pct. vedvarende energi, og målet er 100 pct. vedvarende energi senest i 2030.

Hør hvad vi kan tilbyde

Arbejdernes Landsbank Erhverv ser stort potentiale i at samarbejde med fjern­var­me­vær­ker og andre for­sy­nings­sel­ska­ber. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde som erhvervsbank. 

Ring på 38 48 38 48 eller kontakt et af vores erhvervscentre

 

Læs om vores andre kunder