Factoring

Factoring

Factoring er en fleksibel finansieringsløsning, hvor virksomheder kan overdrage deres debitor tilgodehavende til et factoringselskab og få frigjort ekstra likviditet.

Som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank kan du få factoring gennem vores datterselskab AL Finans, der tilbyder nogle af Danmarks mest fleksible factoringløsninger.

Factoring gennem AL Finans

Hvad er factoring?

Factoring er en velkendt finansieringsløsning. Begrebet stammer fra det amerikanske marked, og er i Danmark kendt som fakturabelåning eller debitorfinansiering.

Factoring fungerer ved, at du belåner eller sælger dine fakturaer for at frigive likviditet til vækst eller som supplement til driftsfinansiering. Normalt kan du få udbetalt op til 80% af fakturaens pålydende hos factoringselskabet, som håndterer al debitoradministration og udbetaler dit tilgodehavende med det samme.

På den måde kan du frigive likviditeten fra dine fakturaer hurtigere end, hvis du skulle vente på, at fakturaen blev godkendt og betalt af din kunde.

Factoring er et alternativ til en kassekredit, et erhvervslån eller andre finansieringsløsninger, der henvender sig til virksomheder.

Forskellige muligheder for factoring

Factoring, fakturabelåning, debitorfinansiering eller fakturasalg - kært barn har mange navne, men løsningen er den samme. Forskellen på de forskellige modeller er, om du belåner eller sælger dine fakturaer, og hvor stor en andel af dit tilgodehavende du kan få udbetalt.

Når du vælger factoring som finansieringsløsning, har du forskellige muligheder alt efter dit likviditetsbehov, din omsætning og størrelsen på din fakturahåndtering.

Du kan også kombinere factoring med en kassekredit for at sikre endnu større likviditet.

Hvad koster factoring?

Prisen på et factoringssamarbejde er individuel og afhænger af din virksomheds omsætning, finansieringsbehov og antallet af fakturaer.

Normalt belånes dine faktura med 80%. De sidste 20% får du udbetalt, når din kunde har indbetalt fakturaen. Der betales et fakturagebyr samt en rente af forskudsfinansieringen.

Fordele ved factoring – opnå mere likviditet

Factoring kan være en fordel for mange virksomheder, der sælger på kredit. Løsningen er fleksibel og følger virksomhedens aktivitetsniveau. Jo længere kredittid, jo mere likviditet kan du få frigivet.

Samtidig får du tilført administrative ressourcer og kan bruge din tid til at udvikle din forretning.

Du kan beregne, hvor meget likviditet du kan frigive hos AL Finans.

Beregn din likviditet

Få factoring gennem AL Finans

Som erhvervskunde i Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at få factoring gennem AL Finans, som tilpasser løsningen til dine behov.

AL Finans leverer nogle af Danmarks mest fleksible finansieringsløsninger og overtager håndteringen af din debitoropkrævning. De står også for inkassoopkrævninger, hvis nødvendigt. Din debitoradministration lettes, og du får flere midler og mere tid til at udvikle din forretning.

Du kan altid booke et møde med din erhvervsrådgiver hos Arbejdernes Landsbank for at høre mere om dine muligheder med factoring gennem AL Finans.

Du kan også kontakte AL Finans direkte, hvis du er interesseret i en skræddersyet løsning til din virksomhed.

Ofte stillede spørgsmål om Factoring

 • Hvad er fordelene ved factoring

  Fordelene ved factoring er, at du kan få udbetalt dine tilgodehavender med det samme. Med factoring sikrer du, at likviditeten matcher det aktuelle aktivitetsniveau i din virksomhed. Du bliver fri for lange betalingsfrister, og du outsourcer debitoradministrationen, hvilket giver dig både mere tid og flere ressourcer til at udvikle din forretning.

 • Hvad er ulemperne ved factoring?

  Hvorvidt factoring er den rette finasieringsløsning for din virksomhed afhænger af flere faktorer som f.eks. branche, likviditetsbehov, kunde- og fakturasammensætning m.v.

  Når du vælger factoring, outsourcer du administrationen af dine debitorer til factoringselskabet. Hvis du gerne vil bevare den fulde debitoropfølgning, er factoring ikke nødvendigvis den rette løsning for dig.

 • Hvem kan få glæde af factoring?

  Factoring er en fordel for virksomheder, der sælger på kredit. Vokser din virksomhed, får du samtidig sikkerhed for en finansiering, der følger med og vokser sammen med dig. Det er en forudsætning, at varen eller ydelsen er leveret/afholdt, når du fakturerer dine kunder.

Få mere viden om dine muligheder med Factoring hos AL Finans

 

FAQ om Factoring

Andre finansieringsmuligheder for virksomheder

Andre finansieringsmuligheder for virksomheder

Mellem-finansiering

Mellemfinansiering fungerer som en midlertidig kassekredit.
Finansieringen kan sikre balance i budgettet, mens du venter på betaling fra en kunde.

Drifts-finansiering

Hos Arbejdernes Landsbank tilbyder vi forskellige løsninger inden for driftsfinansiering.