Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Boligmarkedet kom godt fra start i 2018

Boligmarkedet kom godt fra start i 2018

5. april 2018
Gå til nyhedsoversigt

Boligmarkedet kom godt fra start i 2018

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser, at boligmarkedet kom godt fra start i 2018. Priserne på enfamiliehuse steg med 2,8 pct. fra december til januar mens priserne steg med 2,1 pct. for ejerlejligheder i samme periode. Priserne på boliger er nu steget for 6 år i træk. Tager man højde for normale sæsonudsving steg priserne på enfamiliehuse med 2 pct. og med 1,3 pct. for ejerlejligheder.

Der blev solgt 4250 enfamiliehuse og 1650 ejerlejligheder i januar, hvilket er 100 færre for begge boligformer når man sammenligner med december. Antallet af handler ligger derfor stadig på et højt niveau.

Fortsat fremgang på boligmarkedet for enfamiliehuse i 2018

Vi forventer at prisen på enfamiliehuse vil fortsætte opad i et moderat tempo i år, med stigninger på omtrent 3 pct. på landsplan. Det kommer af at mange faktorer understøtter boligmarkedet: beskæftigelsen stiger, renterne er fortsat lave og boligbyrden (det vil sige hvor stor en andel af den disponible indkomst, der bruges til at finansiere boligen) er lav i en historisk kontekst.

Der er dog også tiltagende modvind på dele af boligmarkedet. Det gælder særligt for ejerlejligheder i de dyreste områder, navnlig København. Her vil den ny boligbeskatning betyde markant højere boligskatter for nye købere og det vil lægge et nedadgående pres på priserne. Samtidig er der også godt gang i nybyggeriet i hovedstaden og det vil øge udbuddet af boliger. Læg dertil, at priserne er kommet op på et niveau, hvor de er ekstra sårbare overfor rentestigninger