Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Hvor kan sommerhuskøbere være med for 1 mio. kr. og opefter

Hvor kan sommerhuskøbere være med for 1 mio. kr. og opefter

29. marts 2022
Gå til nyhedsoversigt

Det danske marked for sommerhuse har været igennem en toårig periode i et hæsblæsende højt tempo. Det har sat sig i både sommerhuspriserne, der siden februar 2020 før coronakrisen begyndte, er steget med voldsomme 28% på landsplan og med godt 18% alene i 2021. Samtidig er handlerne med sommerhuse steget med 35% fra 2019 til 2021. Det har banket udbuddet af sommerhuse helt i bund, og de ligger her i begyndelsen af 2022 godt 50% under niveauet før coronakrisen begyndte. Bortset fra marts til juni i 2021, hvor tempoet var højest på sommerhusmarkedet, er udbuddet af sommerhuse her i begyndelsen af 2022 det laveste siden juli 2005.

Det efterlader et sommerhusmarked, hvor det kan være svært både at finde drømmesommerhuset og at være med rent prismæssigt som køber. Derfor kan det være hensigtsmæssigt som potentiel køber at kigge mod andre sommerhusområder, end man ville have foretrukket for bare et par år siden.

Vi har kigget nærmere på hvilke sommerhusområder, man som potentiel køber kan finde et sommerhus i, hvis man har et budget på mellem 1 og 3,5 mio. kr. at handle sommerhus for i dag. Der er nemlig betydelig prisforskel mellem de enkelte sommerhusområder, og nogle har oplevet større prisstigninger under coronakrisen end andre. Vi har set nærmere på de 20 største sommerhusområder i Danmark målt ved bestanden af sommerhuse i en kommune. Samlet udgør de 20 største sommerhusområder godt 70% af den samlede bestand af sommerhuse i Danmark i 2021.

Analysen er bragt i Berlingske 26. marts 2022

Hele analysen kan læses her