Andelsboligforening fik specialist og bedre lån

Andelsboligforeningen Niels Bohrs Haven i Holluf Pile i det sydøstlige Odense består af 20 små rækkehuse på 82 - 102 m2. De små velplejede huse fra 1986 med egne haver har en attraktiv beliggenhed tæt på det meste, som gør det til et eftertragtet sted at bo.

En stærkere økonomi for an­dels­bo­lig­for­e­nin­gen

I 2019 fik an­dels­bo­lig­for­e­nin­gen et godt tilbud fra Arbejdernes Landsbank, der bl.a. omfattede foreningens realkreditlån fra en tidligere renovering af bl.a. hustage for nogle år tilbage. Efter en god dialog og møder med an­dels­bo­li­g­rå­d­gi­ver Lars Dolleris valgte foreningen at skifte til Arbejdernes Landsbank.

”Vi ramte en gunstig omlægning på et godt tidspunkt, så foreningen fik fast rente på 0,5 pct. samt afdrag på halvdelen af lånet. Dermed får de en stærkere økonomi til ca. samme månedlige udgift. Og så tror jeg, at vi kan vi tilbyde dem en tættere kontakt og dialog, end de har været vant til fra deres tidligere bank,” siger an­dels­bo­li­g­rå­d­gi­ver Lars Dolleris fra Arbejdernes Landsbank, der roser an­dels­bo­lig­for­e­nin­gen:

”De har en stærk bestyrelse, en plan for ved­li­ge­hol­del­se, en fornuftig økonomi og nogle indlånsmidler, der er sparet op gennem flere år, hvis der skulle opstå noget.”

Formand: ”AL gav os det bedste tilbud”

Peer Rokkjær Andersen er formand for Niels Bohrs Have, hvor han har boet siden 2017.

”Vi skiftede til AL, fordi de kunne give os det bedste tilbud. Vi havde to banker før, og det er selvfølgelig lettere kun med kun én bank. Det er også rart med en rådgiver lokalt i Odense, selv om det meste foregår digitalt. Vi har fået god rådgivning fra Lars, og det er en stor fordel, at han er specialist i an­dels­bo­lig­for­e­nin­ger, for det er meget nemmere at arbejde sammen med én, der ved så meget i forvejen.”

Næstformand Birgit Poffler stemmer i:

”Vi overvejede forskellige banker, og vi ville gerne have en bank, som vi kunne komme lidt tættere på og også besøge fysisk, og det kan vi med AL Bank i Odense, hvor Lars sidder. For os er det betryggende, at han beskæftiger sig med an­dels­bo­lig­for­e­nin­ger til hverdag og har stort kendskab til området,” siger hun.

”Vi overvejede forskellige banker, og vi ville gerne have en bank, som vi kunne komme lidt tættere på og også besøge fysisk, og det kan vi med AL Bank i Odense, hvor Lars sidder. For os er det betryggende, at han beskæftiger sig med an­dels­bo­lig­for­e­nin­ger til hverdag og har stort kendskab til området,” siger hun.
Næstformand Birgit Poffler

Populært område tæt på alting

Birgit Poffler har siden 2016 boet i Niels Bohrs Haven, for her er mange plusser.

”Det er populært at bo her i området. Vi er tæt på butikker, Tornbjerg Gymnasium, det nye super sygehus, den nye letbane, og så er der mange grønne områder med små stisystemer, og der er heller ikke så langt til motorvejen. Vi er gode til at kigge efter hinandens huse, så det føles trygt at bo her. Her bor en del ældre, men der er også begyndt at komme flere unge til.”

Ingen af dem har planer om at flytte lige foreløbig. Men hvis de en dag skulle få salgstanker, tyder alt på, at det bliver nemt at komme af med deres hyggelige andelsbolig i det populære område sydøst for Odense.

Læs mere om Niels Bohr Haven  

Mød vores foreningskunder