Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasningsauktion skudt i gang: Højeste rente til F1-lånere i over 3 år

Rentetilpasningsauktion skudt i gang: Højeste rente til F1-lånere i over 3 år

11. maj 2020
Gå til nyhedsoversigt

Første auktionsdag er slut for de rentetilpasningslån, der skal have ny rente 1. juli hos Totalkredit. Auktionen bød på den højeste rente for F1, som vi har set ved en auktion hos Totalkredit, i over 3 år, hvor renten foreløbigt er landet på -0,03 pct. Også F3 og F5 var på auktion i dag og er foreløbigt landet på henholdsvis -0,15 pct. og -0,02 pct. Her er der tale om de højeste niveauer i ca. 1 år.

Coronakrisen har i den grad sat dagsordenen på de finansielle markeder i 2020. Især marts måned bød på kæmpestore udsving på de danske realkreditobligationer – både de fastforrentede og de variabelt forrentede. Hertil har vi også været vidne til en selvstændig renteforhøjelse fra Nationalbanken. Selv F1-lånet nåede en overgang at være i positivt terræn, men siden er der faldet mere ro over, så renten er faldet tilbage igen – dog ikke til rekordniveauerne fra sidste sommer og efterår.

De F5-lånere, som skal have rentetilpasset deres lån, har de seneste 5 år betalt en rente på 0,77 pct. F3-lånerne har betalt en rente på præcis 0 pct., mens F1-lånerne det seneste år har betalt -0,23 pct. i rente.

Så holder de foreløbige resultater fra dagens auktion, så er der trods alt tale om mindre besparelser for F3-lånere og pæne besparelser for F5-lånere, som har holdt fast i deres lån. For F1-lånerne vil det betyde en mindre stigning i den månedlige ydelse.

Det vidner om, at selvom auktionsresultatet for F1 er det højeste i over 3 år, så er renteniveauet stadig lavt, og vi har negativt fortegn foran både F1, F3 og F5.

Vi kender det endelige resultat for F1-lånere på onsdag, mens F3- og F5-lånere må vente til torsdag. Der skal i alt rentetilpasses F1-lån for ca. 4,6 mia. kr., F3 for ca. 5,8 mia. kr. og F5-lån for ca. 5,2 mia. kr.