Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Detailsalget stiger mærkbart efter to måneder med fald

Detailsalget stiger mærkbart efter to måneder med fald

25. februar 2022
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget steg 4,2% i januar set i forhold til december, når der korrigeres for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage. Januar byder altså igen på pil op for detailsalget efter to måneder med fald.

Detailsalget stiger igen i januar efter tre måneder med fald, hvilket er glædeligt. Stigningen skal ses i sammenhæng med, at danskerne formentlig begyndte at øge forbruget i takt med, at frygten for coronasmitte med den nye Omikron-variant begyndte at aftage. Der bliver altså fortsat langet mange varer over disken rundt omkring i butikkerne, hvor danskerne viser sig både købelystne og købestærke.

I januar steg salget indenfor både Fødevarer og andre dagligvarer og Andre forbrugsvarer med henholdsvis 2,3% og 6,7%. Forbruget indenfor Beklædning lå nogenlunde uændret.

Privatforbruget er den helt store motor for væksten herhjemme. Vi forventer, at privatforbruget fortsat vil bidrage positivt til væksten herhjemme, om end udviklingen vil flade mere ud i løbet af året. At danskerne er købestærke, understreges af, at vi har mere end 1 billion kr. stående på helt almindelige bankkonti, vi har en rekordhøj beskæftigelse og ledigheden er trykket i bund. Den eskalerede konflikt i Ukraine vil dog ligge som en dyne af usikkerhed.