Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Danskerne får 19,5 mia. kr. tilbage i skat i dag

Danskerne får 19,5 mia. kr. tilbage i skat i dag

9. april 2021
Gå til nyhedsoversigt

I dag tikker der 19,5 mia. kr. ind på danskerens bankkonti i form af overskydende skat, hvilket svarer til 5.422 kr. i gennemsnit pr. person. Det har Skattestyrelsen netop meddelt i en pressemeddelelse.

Selvom de fleste danskere skal have penge tilbage i skat, så er der også en del danskere, som skal betale mere i skat, hvilket udgør 7,1 mia. kr. Det betyder, at danskerne som helhed står til at få 12,4 mia. kr. netto ind på kontoen.

Beløbet, som danskerne får tilbage i skat, er derfor højere end i de foregående år. De seneste tre år har danskerne som helhed fået ca. 10 mia. kr. netto tilbage i skat pr. år.

Den spæde genåbning af samfundet bliver i denne tid suppleret med flere saltvandsindsprøjtninger. I dag kan danskerne se frem til at få 12,4 mia. kr. netto ind på kontoen i overskydende skat. Samtidig tikker feriepengene lystigt ind på danskerens i forvejen bugnende bankkonti. Indtil videre har danskerne bestilt feriepenge for næsten 30 mia. kr. (før skat). Det vil kunne mærkes i butikkerne og i de store linjer i dansk økonomi.

De milliarder af kroner, som er på vej til danskerne i form af feriepenge og overskydende skat, kommer som en håndsrækning til forbruget i forbindelse med den gradvise genåbning, hvor danskerne i forvejen har over 1 billion kr. stående. Vi forventer derfor, at de kommende måneder kommer til at byde på et mærkbart boom i forbruget.