Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Farten aftager på boligmarkedet

Farten aftager på boligmarkedet

30. november 2021
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i september blev handlet 7.222 boliger fordelt på 5.536 huse og 1.686 lejligheder. Antallet af bolighandler minder derfor utrolig meget om det antal, som blev solgt i de to foregående måneder. Det vidner om, at boligmarkedet også på handelsfronten er gået ind en roligere fase, som ligger et godt stykke fra forårets mere opskruede tempo.

Det er dog ikke sådan, at boligmarkedet ligefrem er gået i dvale, selvom farten er taget af. Antallet af handler minder nemlig om tiden før krisen, hvor der med datidens briller var god aktivitet på boligmarkedet. Således indtager september i år 2. pladsen over antal solgte huse i en september måned i en statistik som går tilbage til 2005 – kun overgået af september sidste år. For lejligheder indtager september i år 4. pladsen over antal solgte lejligheder i en september måned.

Foden er lettet fra speederen på boligmarkedet, som i bund og grund har fundet tilbage til melodien fra før der var noget, der hed coronakrise. Antallet af handler har taget et dyk, mens også prisstigningerne har indfundet sig på et lavere leje. Det er et sundt og godt tegn, at boligmarkedet igen indtager et roligere tempo.

Boligpriserne har stadig pil op i september, men i et klart lavere tempo, end vi så tidligere på året. De årlige prisstigninger er således for anden måned i træk under de to-cifrede stigninger, som vi har set igennem i længere tid på huse. For lejligheder kniber den årlige stigningstakt sig lige præcis i det to-cifrede område. Huspriserne er steget med 8,8% på et år, mens lejlighedspriserne er steget med 10,6%.

Meget tyder på, at den lavere fart på boligmarkedet for alvor har bidt sig fast, hvilket vi da også forventer vil fortsætte i den kommende tid. Herudover er renten på et fastforrentet 30-årigt realkreditlån også steget ganske meget siden årsskiftet, og det bidrager til at lægge en dæmper på boligmarkedet, hvor også antallet af boliger til salg er højere end tidligere på året.