Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
5 gode råd om kort til ferien

5 gode råd om kort til ferien

1. februar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Forestil dig at du er taget på skiferie i udlandet, og bedst som du skal til at betale for leje af ski, bliver dit kort er afvist. Hvert år oplever mange danskere at få deres kort afvist på ferien, men det findes der heldigvis råd for. Læs med her.

1. Medbring altid 2 kort 

Det er altid en god ide at medbringe kort nummer 2 med på ferien. Så har du et ekstra kort, hvis det ene kort bliver væk, går i stykker, rammer forbrugsgrænsen eller af anden grund ikke kan bruges der, hvor du befinder dig.

2. Husk 2 forskellige typer af kort

Det er også en god ide at sikre, at du tager to forskellige typer kort med på din ferie. Forskellige kort har nemlig hver deres fordele (og ulemper):

  • Med et debetkort som fx Mastercard Cash kan du kun bruge de penge, der står på kontoen - der er ingen kredit. Pengene bliver trukket straks eller få dage efter, du har brugt kortet. Debetkort har typisk lavere gebyrer (1 pct.) i udenlandske automater end kreditkort (2 pct.). En anden fordel ved et alm. Mastercard Cash er en høj forbrugsgrænse (limit) på 10.000 kr. om dagen ved hævninger i automat og 30.000 kr. om dagen ved køb i forretninger mv. Så hvis din konto er godt fyldt op, kommer du ikke i pengenød.

  • Med et kreditkort som fx AL-Mastercard bliver pengene ikke trukket med det samme. Du får en rentefri kredit på mindst 10.000 kr. og ”gratis kredittid”, da du først betaler pengene tilbage til MasterCard-kontoen 15-45 dage, efter du har brugt kortet. Visse steder i udlandet er det påkrævet at benytte kreditkort i stedet for debetkort, hvis du fx vil reservere hotel eller leje bil. Et alm. Mastercard har en forbrugsgrænse (limit) på op til 30.000 kr. pr. løbende 30 dage. Men der er forskellige limits afhængig af korttype. Læs mere.

  • Et Visa/dankort er rent teknisk at betegne som et debetkort, fordi pengene bliver trukket med det samme. Visa/dankort har en lidt lavere forbrugsgrænse (limit) på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage, og hvis du netop hjemmefra har betalt hotel og billeje med Visa-delen af dit Visa/dankort (fx via en udenlandsk udbyder), kan du godt risikere at ramme grænsen på 25.000 kr. midt i din ferie.

3. Skal du leje bil? Husk kreditkort, ikke Visa/dankort

Skal du leje bil i udlandet, så kræver mange udenlandske biludlejningsfirmaer, at du har et kreditkort (fx AL-Mastercard, men ikke Mastercard Cash eller Visa/dankort) med til skranken, når du skal have udleveret bilen. Det står i deres forretningsbetingelser. Du kan risikere, at de nægter at udlevere bilen til dig, og så har du tabt dine forudbetalte penge. Du kan dog godt forudbetale leje af bilen hjemmefra med et Visa/dankort.

4. Kontanter eller kort: Hvad er bedst?

Prisen for at hæve valuta i automater i Danmark og i udlandet er stort set éns. Vi anbefaler, at man medbringer et mindre beløb af den udenlandske valuta, som man kan bruge i den første tid på feriestedet, og at man derefter kan hæve de kontanter, man har brug for. Allerbilligst er det at betale med kort i udlandet i stedet for at hæve kontanter, da der er ofte ikke noget gebyr på det. Som kunde hos os betaler du i øvrigt ikke noget hævegebyr for at hæve euro i vores pengeautomater.

5. Rejseforsikring også en mulighed på kortet

Mange Mastercards har tilknyttet – eller tilbyder tilkøb af – en rejseforsikring. Den gælder hele året rundt, og hvis den ikke allerede er inkluderet, så er den ofte billigere end en enkelt tilkøbsforsikring købt via din rejseudbyder. Forsikringen dækker også, selv om du ikke har betalt rejsen med kortet, og forsikringen kan træde i kraft, inden du modtager dit Mastercard. Læs mere om rejseforsikringer på Mastercard. Rejseforsikring til kreditkortet AL-Mastercard kan tilkøbes fra kun 395 kr. om året. Mastercard Cash med rejseforsikring starter på 795 kr. Læs flere detaljer om de forskellige priser og dækninger her.

PS: Husk naturligvis også det blå sundhedskort - og dit pas!

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening