April byder på færre bolighandler – niveauet er dog stadig højt

Der blev solgte 5.685 huse og 1.906 lejligheder.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Dyk i handler med huse og lejligheder - sommerhuse i vild udvikling

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at lidt af dampen gik af boligmarkedet i april. Der blev solgt 5.685 huse og 1.906 lejligheder i april, hvilket er henholdsvis 20,2% og 17,5% færre handler end i marts. Selvom antallet af handler altså falder i april set i forhold til tårnhøje marts, så tegner boligsalget sig alligevel for en april-rekord. Antallet af solgte huse og lejligheder er nemlig på det højeste niveau i en april måned i statistikkens historie, som går tilbage til 2006.

Kaster vi blikket på pris­ud­vik­lin­gen, så fortsætter den også i vejret både for huse og lejligheder. Huspriserne ligger i dag således 15,5% højere end samme tid sidste år, mens lej­lig­heds­pri­ser­ne i samme tidsrum er 14,8% højere.

April bød på endnu en rekord for boligmarkedet, hvor salget af både huse og lejligheder nåede det højeste niveau for en april måned i statistikkens historie. Og selvom han­del­sak­ti­vi­te­ten tager et dyk ned fra det tårnhøje niveau i marts, så er der stadig tale om et boligsalg på et højt niveau. De mange bolighandler sender antallet af boliger til salg i bund, og den kombination får priserne til stige med betragtelig hastighed.

Det glohede boligmarked skyder afsted med voldsom hast, hvor især priserne skyder med en for voldsom hast. Vi forventer sådan set, at pris­stig­nin­ger­ne vil fortsætte, men i et markant lavere tempo end det seneste år har vist os. Det kommer af flere årsager. Boligudbuddet er allerede så småt på vej op og er steget de seneste 3 måneder i streg, og vi ser, at den udvikling fortsætter i den kommende tid, og det vil holde mere snor i priserne. Derudover er renten højere, end vi så ved indgangen til 2021, hvor et 30-årigt fastforrentet lå kunne fås til en rente på 0,5%. I dag hedder den rente 1,5%, og det er altså blevet dyrere for potentielle boligkøbere at finansiere boligkøbet, og det vil også lægge en dæmper på pris­stig­nin­ger­ne.

Relaterede artikler