Voldsomme renteryk genåbner for afdragsfrit 1%-lån

Sidst lånet var åbent for tilbud var for omkring 3 uger siden.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
1%-lån sætter retning mod lukning i dag

Sidste uges voldsomme rentedyk er i denne uge vendt til en lige så voldsom rentestigning. Den danske 10-årige statsrente lyder aktuelt på -0,62%. Ugen startede ud med en rente på -0,83%, og sidste uges rentedyk er således indhentet igen, og vi er tilbage på niveauet med i begyndelsen af sidste uge. De finansielle markeder præsterer ekstremt voldsomme udsving i denne tid, og i dag er ingen undtagelse. Når man kan fristes til at kalde en dag med ak­tie­kurs­æn­drin­ger på 2%-3% for relativt moderate, så sætter det lidt i perspektiv de markedsryk, som vi i øjeblikket er vidne til på baggrund af Coronavirussen.

Det betyder samtidig, at de danske boligrenter har fået et mærkbart hop op, og faktisk så meget, at vi nu taler om 1% i den afdragsfrie verden mod tidligere 0,5%. Det afdragsfrie 1%-lån endte med en kurs lige akkurat under 100 i går, hvilket betyder, at lånet er åbent for tilbud i dag. Kursen fortsætter ned i dag og lyder aktuelt på 99,3. Sidst lånet var åbent for tilbud var for omkring 3 uger siden.

Også 1%-lånet med afdrag er faldet mærkbart i kurs, og her skeler lånet så småt også mod 100 med en nuværende kurs på 100,2. I begyndelsen af ugen lå kursen på den gode side af 101.

Selvom frygten for Coronavirus har sendt renten ned den seneste måned, og ak­tie­mar­ke­der­ne er braget ned, så er det altså nu vendt for en stund på de danske bo­li­gob­liga­tio­ner, hvor renten nu stiger. Mit bedste råd til boligejere med fast rente er, at de skal spænde sik­ker­heds­se­len og følge godt med i den kommende tid. For der kommer til at være betydelige udsving undervejs, som den seneste tid med al tydelighed har vist. Det er en umulig opgave at spå om, hvor renten bevæger sig hen i øjeblikket. Der kommer dagligt nye informationer til om virussens omfang og dens økonomiske konsekvenser, og det er vores forventning, at vi er langt fra færdige med at se mærkbare udsving på markederne.

Relaterede artikler