Tag ansvar for dine penge på nettet

Vi bruger mere tid online end nogensinde før. Det er her, vi lever en stor del af vores liv. Det er her, vi shopper, spiller, betaler vores regninger og ordner forskellige praktiske ting. Den digitale verden giver os med andre ord mange nye muligheder.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Men den digitale verden indeholder også faldgruber. Ikke mindst, når du – med dit første betalingskort i hånden – står over for en verden af fristende webshops, spille­u­ni­ver­ser og virtuelle sociale fællesskaber. Glemmer du at se dig ordentligt for, kan du hurtigt komme til at kaste dine personlige oplysninger i hænderne på de forkerte.

Det bedste råd er, at man bruger sin sunde fornuft. Hvis et link ser underligt ud, eller noget lyder for godt til at være sandt, så er det det højst sandsynlig også. Derudover er der naturligvis også nogle helt klare ”spilleregler” for, hvad man bør – og ikke bør gøre.

5 gode råd om digital sikkerhed

  • Giv aldrig dit kortnummer til andre.
  • Tag aldrig fotos af dit NemID, betalingskort eller lign. Hvis din telefon bliver stjålet, kan dine fotos falde i de forkerte hænder.
  • Brug altid adgangskoder, som er svære for andre at gennemskue, og undgå genbrug.
  • Lån aldrig din computer eller mobil ud, når du er logget ind på personlige tjenester.
  • Overvejer du at købe noget på nettet, så tjek altid, at der er et hængelås-symbol til højre for webadressen.

Få mere information
Få gode råd og læs mere på pengeugen.dk, hvor du kan blive klogere på, hvordan du tager ansvar for dine penge på nettet.

Se også