Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasningsauktionen er skudt i gang hos Totalkredit

Rentetilpasningsauktionen er skudt i gang hos Totalkredit

20. november 2019
Gå til nyhedsoversigt

Første auktionsdag er afsluttet for de rentetilpasningslån, der skal rentetilpasses 1. januar hos Totalkredit. I dag var F1-lån på auktion og bliver endeligt fastsat på fredag. F3 kommer på auktion i morgen (og fastsættes også endeligt på fredag), mens F5-lånerne får det endelige resultat i morgen. Der skal rentetilpasses F1-lån for 5,4 mia. kr., for 1,9 mia. kr. F3-lån og 1,2 mia. kr. F5-lån i denne omgang hos Totalkredit.

F1-renten er i dag foreløbigt landet på -0,25 pct. (inklusiv kursskæring). Det endelige renteniveau for F1-lånene kender vi dog først på fredag, når auktionerne er afsluttet. Dagens auktion giver dog en klar indikation af, hvor F1-renten kommer til at lande. Det betyder, at F1-lånerne godt kan begynde at glæde sig til endnu et år med lave renter på deres realkreditlån, om end der ikke tale om august måneds rekord-auktion.

Holder niveauet fra i dag kan F1-lånere, der har holdt fast i deres lån, se frem til en lavere rente og dermed lavere månedlig ydelse. De har hidtil betalt -0,14 pct. i rente og kan det næste år nøjes med blot -0,25 pct. i rente. Det betyder, at F1-lånerne kan se frem til en ydelse, der er ca. 20 kr. lavere om måneden efter skat pr. lånt million*.

Det er fortsat den meget lempelige pengepolitik hos ECB, der er årsag til, at renterne på rentetilpasningslånene kan blive ved med at være lave, selvom den foreløbige F1-rente er en smule højere end den renterekord, som blev sat ved Totalkredits auktioner i august.

F3- og F5-lånerne kan godt begynde at glæde sig
Eksisterende F3- og F5-lånere, som har holdt fast i deres lån, har udsigt til massiv besparelse. De fik sidst fastsat deres rente for 3 og 5 år siden, hvor renteniveauet var i den lave ende, men ikke så ultralavt som i dag.

Vi har følgende forventninger til, hvor F3- og F5-renten lander ved auktionerne torsdag og fredag (inkl. kursskæring):

  • F3: (-0,30) – (-0,40) pct. (tidligere 0,08 pct.)
  • F5: (-0,15) – (-0,25) pct. (tidligere 0,59 pct.)

F3-auktionerne starter i morgen torsdag og afsluttes fredag sammen med F1-auktionerne, mens F5-auktionerne kun kører torsdag, og derfor fastsættes endeligt i morgen.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydelsesbesparelsen viser første års mdl. ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr., løbetid 27 år, bidrag 1,18 pct. Bidragssatsen er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,3 og efter 25,6 pct. skat. Den hidtidige kontantlånsrente dækker over tallet for 2019 (F1=-0,14 pct.).