Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Stigende tendens i industriproduktionen, men udsigterne er usikre

Stigende tendens i industriproduktionen, men udsigterne er usikre

7. februar 2019
Gå til nyhedsoversigt

I 4. kvartal 2018 steg industriproduktionen med 5,4 procent i forhold til 3. kvartal 2018. Størstedelen af denne stigning kommer fra medicinalindustrien, og ser på industriproduktion ekskl. medicinalindustrien var stigningen kun 1 procent. Stigningen i industriproduktionen er en god nyhed, da industriproduktionen er det første hårde pejlemærke for udviklingen i dansk økonomi, og derved tyder på en fin vækst i dansk økonomi i 4. kvartal.

Ser vi på omsætningens situationen er den eksportorienterede omsætning steget med 1,4 procent i 4. kvartal sammenlignet med 3. kvartal, mens den hjemmemarkedsorienterede omsætning er steget med 1,7 procent i samme periode.

Ser vi fremad, er udsigterne for industrien slørede. Den politiske usikkerhed fylder meget, og tiltager handelskrigen mellem USA og Kina yderligere vil det kunne mærkes på verdenshandlen, og derved den danske eksport. Derudover er global vækst på vej ned i gear, og de udenlandske virksomheder er ikke længere så optimistiske omkring aktiviteten i økonomien. Vi tror dog fortsat på, at væksten i euroområdet vil få lidt mere fart på de kommende måneder, men vi mangler fortsat at se overbevisende indikationer på, at vækstafmatningen ikke fortsætter længere ind i 2019.