Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Handelskrigen preller af på danskernes humør

Handelskrigen preller af på danskernes humør

22. august 2019
Gå til nyhedsoversigt

Forbrugertilliden ligger på 6,3 i augustmod 2,9 i juli, og er derved steget markant.

Ser man på underindeksene er det særligt forbrugernes syn på egen økonomi der har forbedret sig. Vi tror forbrugerne vil fastholde et positivt syn på deres egen økonomiske situation, da den reelle situation for de danske forbrugere er ganske lys. Der er fremgang i beskæftigelsen, lønningerne stiger mere end priserne, og generelt er danskernes privatøkonomi solid. Dertil har titusinder danskere fået et billigere boliglån som følge af den rekordstor konverteringsbølge i sommers.

Over sommer har der været mange dårlige nyheder for den internationale økonomi. Dette har dog ikke været overskyggende nok til at ødelægge danskernes sommerhumør.

Danskerne venter med køb af større forbrugsgoder

Danskerne finder det ikke fordelagtigt at købe større forbrugsgoder, hvilket kan undre en, da danskerne har været igennem en rekordstor konverteringsbølge. Konverteringen kan nemlig bruges til at hive penge ud af ens friværdi, hvorfor det ville være forventeligt at lysten til at købe større forbrugsgoder ville stige. Danskerne har dog vist sig at holde fast i deres opsparingslyst, og det ser på nuværende tidspunkt ikke ud som om danskerne vil sætte gang i en vild forbrugsfest.

Vores forventning er dog at danskerne vil øge deres forbrug over det kommende år, da deres økonomi er bund solid. Dertil stiger reallønnen i øjeblikket kraftigt, da inflationen er meget lav. Det giver plads til at øge forbruget uden at gå på kompromis med opsparingen.