Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Udsigt til færrest antal tvangsauktioner i 12 år

Udsigt til færrest antal tvangsauktioner i 12 år

4. oktober 2019
Gå til nyhedsoversigt

I september blev der bekendtgjort 192 tvangsauktioner, når man højde for sæson, viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Det er uændret sammenlignet med august.

I alt er 1.677 boliger nu endt på tvangsauktion i år. Det er målt på årets første 9 måneder det laveste siden 2007.

Antallet af tvangsauktioner fortsætter det lave niveau og har konsekvent ligget på under 200 om måneden i 2019, hvilket vi ikke har været vidne til siden 2007. Det går godt i dansk økonomi og hos de danske husholdninger som i vid udstrækning har fokus på at spare op frem for at forbruge. Aldrig har så mange været i arbejde som i dag, vi tjener flere penge, renterne er hamrende lave, og der er udsigt til det største hussalg i 14 år. Det bidrager alt sammen til den yderst positive konsekvens, at færre boligejere ser boligen gå på tvangsauktion.

Da antallet af tvangsauktioner sidst toppede var over en periode i 2009-2013. Her lød det månedlige antal tvangsauktioner på 400-500 om måneden mod under end 200 i dag.

En væsentlig risiko for, at tvangsauktioner skal begynde at tikke op igen for alvor skal findes i det mere og mere anstrengte forhold til, hvad der foregår i udlandet. Vækstafmatning præger billedet hos nogle af vores største samhandelspartnere, hvor Tyskland i øjeblikket ligner et land, som er på vej til at vade direkte i teknisk recession. Samtidig er handelskrigen mellem UAS og Kina fortsat uløst, mens en alvorlig handelskonflikt mellem USA og EU spøger mere end tidligere. Hertil skal man lægge Brexit, som med visse udfald kan ramme dansk økonomi i mærkbar grad. Alle dele har potentialet til at stikke en kæp i hjulet i den aktuelle imponerende gode danske økonomi med usikkerhed og fald i beskæftigelse til følge. Det er på ingen måde vores hovedscenarie, men sker det, så vil det i sidste ende betyde, at flere boligejere risikerer at se boligen gå på tvangsauktion.