Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Stærk dansk økonomi betyder få tvangsauktioner

Stærk dansk økonomi betyder få tvangsauktioner

6. november 2019
Gå til nyhedsoversigt

I oktober blev der bekendtgjort 192 tvangsauktioner, når man højde for sæson, viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Det er uændret sammenlignet med september.

I alt er 1.871 boliger endt på tvangsauktion i år, og fortsætter niveauet året ud vil 2019 have det laveste niveau af tvangsauktioner siden 2007.

Da antallet af tvangsauktioner sidst toppede var over en periode i 2009-2013. Her lød det månedlige antal tvangsauktioner på 400-500 om måneden mod under 200 i dag.

Antallet af tvangsauktioner har ligget på under 200 om måneden i 2019, hvilket skyldes at det går godt i dansk økonomi. Beskæftigelsen er på et rekordhøjt niveau, renterne er hamrende lave, og boligsalget er på et meget højt niveau. Det bidrager alt sammen til den yderst positive konsekvens, at færre boligejere ser boligen gå på tvangsauktion.

Der er dog en ikke uvæsentlig risiko for at antallet af tvangsauktioner igen begynder at stige. Vækstafmatning præger billedet hos nogle af vores største samhandelspartnere, hvor Tyskland i øjeblikket ligner et land, som er på vej til at vade direkte i teknisk recession. Samtidig er handelskrigen, på trods af positive meldinger, mellem USA og Kina fortsat uløst. Hertil skal man lægge Brexit, som alt efter udfald vil ramme dansk økonomi i mere eller mindre grad.

Alle dele har potentialet til at stikke en kæp i hjulet i den aktuelt solide danske økonomi. Det er på ingen måde vores hovedscenarie, men sker det, så vil det i sidste ende betyde, at flere boligejere risikerer at se boligen gå på tvangsauktion.