Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Godt halvårsresultat og fortsat massiv kundevækst

Godt halvårsresultat og fortsat massiv kundevækst

14. august 2019
Gå til nyhedsoversigt

Med et overskud på 252,5 mio. kr. før skat kan vi se tilbage på et tilfredsstillende 1. halvår af 2019. Resultatet er bl.a. sikret ved en fortsat massiv kundevækst, et stigende forretningsomfang og en positiv udvikling i de finansielle aktier, banken har investeret i.

I løbet af første halvår har vi haft en nettotilgang på intet mindre end 7.000 nye kunder. Sammen med resultatet understreger det ifølge ordførende direktør, Gert Jonassen, den positive udvikling, som banken de seneste år har været inde i.

”Første halvdel af 2019 har udviklet sig flot for banken både økonomisk og med stor tilgang af nye kunder. Vi er hamrende stolte over at kunne byde velkommen til så mange nye kunder og samtidig kunne levere branchens højeste kundetilfredshed. Det er en stor anerkendelse af vores måde at drive bank på og ikke mindst af den indsats, som vores rådgivere over hele landet hver dag yder,” siger Gert Jonassen og fortsætter:

”Kigger vi på selve forretningen, går det også rigtig godt. De mange nye kunder bidrager sammen med alle de eksisterende kunder til et højt aktivitetsniveau, og særligt på boligområdet har der været ekstra fart på med både udlån og omlægninger. Det har naturligvis påvirket vores indtjening i positiv retning,” slutter Gert Jonassen.

Investeringer løfter resultatet

Et andet område, som har været med til at løfte resultatet, er den positive udvikling, der er skabt på investeringen i Vestjysk Bank. I første halvår har Arbejdernes Landsbank løbende øget sin investering i Vestjysk Bank og ejer i dag 25,6 pct. af aktierne i banken. Det har i første halvår givet en kursgevinst på 104 mio. kr., og ejerandelen indgår som associeret selskab i Arbejdernes Landsbanks regnskab.

Opjusterede forventninger til 2019

Forventningerne til 2019 var i starten af året et resultat før skat på 275-325 mio. kr. Det er nu opjusteret til 475-525 mio. kr. De opjusterede forventninger skyldes dels kursgevinsten på Vestjysk Bank og dels forventningen om, at der vil blive indgået en aftale om salg af LR Realkredit A/S og Sparinvest Holding SE.