Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Børneopsparing fordobles

Børneopsparing fordobles

13. februar 2018
Gå til nyhedsoversigt

Nye regler for børneopsparinger betyder, at du fra 2018 hvert år kan indsætte dobbelt så mange penge på en børneopsparing som tidligere. Få et overblik over de nye muligheder, og hvad de betyder for dig. 

1. Flere penge ind på børneopsparingen

For første gang i 30 år bliver loftet over indbetalingerne på en børneopsparing fordoblet, og beløbet sættes op fra 3.000 kr. til 6.000 kr. om året. Samtidig hæves det samlede beløb, der må indbetales på en børneopsparing fra 36.000 kr. i alt til 72.000 kr. i alt. Hvis du har en AL-Børneopsparing hos os, kan du allerede nu benytte de højere beløbsgrænser ved indbetaling.

> Få mere at vide om AL-Børneopsparing

2. Investering af børneopsparingen

I disse år er renten på en børneopsparing meget lav, men du kan - afhængigt af udviklingen på de finansielle markeder - få børneopsparingen til at vokse mere, hvis du placerer opsparingen i aktier og obligationer. 

Dine fordele:

  • Højere indbetaling: Op til 6.000 kr. om året på en børneopsparing - og i alt 72.000 kr.
  • Flere valgmuligheder: Vælg mellem puljerne Aktier, Kreditobligationer, Korte obligationer og Lange obligationer. I samspil med din rådgiver vælger du fordelingen af aktier og obligationer på baggrund af din risikoprofil og tidshorisont.
  • Bedre afkast: En investering er altid forbundet med en risiko, og værdien af opsparingen kan gå op og ned. Generelt forventer vi et gennemsnitligt årligt afkast på ca. 4 pct. (efter omkostninger) ved mellem risiko og en tidshorisont over 6 år. 

Det koster et årligt gebyr på 0,45-0,75 pct. af beløbet på kontoen at investere børneopsparingen i bankens puljeordninger. 

> Læs mere om AL-PuljeInvest

3. Søg rådgivning

Det er individuelt, om en investering af børneopsparingen vil være en god ide for dig og afhænger af din risikoprofil og investeringshorisont. Derfor anbefaler vi, at du altid taler med en af bankens erfarne rådgivere, inden du investerer børneopsparingen. Privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer siger:

Anbefalingen er som for alle andre opsparinger: Hvis din tidshorisont og risikoprofil peger i retning af at investere, så gælder det også for børneopsparingen. Der er selvfølgelig en risiko forbundet med at investere, og værdien af opsparingen vil gå op og ned, men med en børneopsparing har du typisk en meget lang tidshorisont (14-21 år). Det vil i langt de fleste tilfælde være rigeligt med tid til at opnå et fornuftigt afkast. Hvis du ønsker en lav risiko og har en tidshorisont under 3 år, anbefaler vi, at du lader pengene stå kontant”.