Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Grundskylden stiger op til 2.900 kr. om året i 2018

Grundskylden stiger op til 2.900 kr. om året i 2018

16. august 2017
Gå til nyhedsoversigt

Boligejere kan endnu engang se frem til stigende grundskyld i 2018 som følge af den nye boligskatteaftale. Du skal dog ikke have penge op af lommen i første omgang.

Fra 2018 stiger grundskylden igen i mange kommuner, og stigningsprocenten for 2018 er fastsat til 6,5 procent. Stigningen sker, fordi rigtig mange boligejere grundet skattestoppet ikke har betalt grundskyld af den fulde grundværdi siden 00’erne.

Stigninger på op til 2.900 kroner årligt

Den største stigning i grundskylden møder du på Frederiksberg og i Rudersdal, hvor regningen lyder på i gennemsnit 2.600 - 2.900 kroner ekstra om året. Men også i en række vestegnskommuner kan du opleve pæne stigninger.

Bor du i Rødovre, skal du af med i gennemsnit ca. 1.600 kroner ekstra om året, mens du i Hvidovre og Gladsaxe skal af med i gennemsnit ca. 1.500 kroner ekstra om året. For Langeland, Herning, Vejle og Billund er der tale om stigninger på mellem 100 kroner og 400 kroner om året.

Ingen penge op af lommen i første omgang

Boligskatteaftalen sikrer, at du ikke behøver hive penge op af lommen til at betale den stigende grundskyld. Stigningen i grundskylden i perioden fra 2018 og frem skal nemlig først betales den dag, du sælger din bolig. Her skal du dog være opmærksom på, at der løber renter på din stigning i grundskylden, hvis ikke du betaler den inden 2021.

Boligsøgende: Husk at undersøge stigningen i grundskylden

Frem til 2021 vil stigningen i grundskylden maksimalt lyde på 7 procent om året. Men er du bosat i eksempelvis hovedstadsområdet, vil der ikke desto mindre blive tale om rimelig store stigninger i grundskylden de kommende år.

Hvis du er på boligjagt i hovedstadsområdet, er det derfor en god ide at undersøge, hvor meget grundskylden stiger for den bolig, du overvejer at købe, allerede inden du skriver under på købsaftalen - på den måde undgår du ubehagelige overraskelser.